Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські прикордонники вимагають змінювати номерні знаки “ДНР/ЛНР” на українські, – ДПСУ

  • 11.03.2018, 17:58
  • 1 487

Представники Державтоінспекції РФ зупинили “главу” Гірницької районної адміністрації в окупованій Макіївці Сергія Голощапова та наказали змінити автомобільні номерні знаки “ДНР” на українські.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України із посиланням на очевидців події.

У разі відмови чоловіку пригрозили штрафом та евакуацією автомобілю на штраф майданчик.

Також повідомляється, що співробітники Держприкордонслужби неодноразово фіксували факти відмови російськими прикордонниками в проїзді українців через пункти пропуску за наявності у них лише документів фейкових республік.

"Примушуючи людей робити ці “папірці”, бойовики лише тішать власне его та поповнюють власні рахунки. Адже ці документи так званих республік ніхто у світі не визнає", – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, У 2017 році президент РФ підписав "Указ о признании документов, выданных гражданам Украины и лицам без гражданства, проживающим на территориях отдельных районов Донецкой и Луганской областей Украины".

Проте пізніше прес-секретарь президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що визнання паспотрів "ЛДНР" не є офіційним, а мова йдеться лише про окремі випадки.

Раніше також повідомлялося, що прикордонники ФСБ РФ припинили пропускати через кордон в Росію авто з номерами "ДНР" через ускладнення криміногенної ситуації у прикордонних областях.

Схожі новини