Передплата 2024 «Добрий господар»

Попри перемир'я в Сирії режим Асада продовжує бомбардування районів Східної Гути

  • 25.02.2018, 14:45
  • 790

У неділю, 25 лютого, сили режиму сирійського президента Башара Асада продовжують обстрілювати підконтрольні повстанцям райони Східної Гути під Дамаском, незважаючи на вимогу Ради Безпеки ООН про припинення вогню.

Про це повідомляє nv.ua.

За даними спостерігачів Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, вранці в неділю проурядові сили завдали два авіаудари по околицях Думи в Східній Гуті, передає AFP.

Водночас в іранському командуванні, яке виступає на стороні уряду Сирії, заявили, що Іран і Сирія продовжать очищати передмістя Дамаска від "терористів", але будуть дотримуватися резолюції РБ ООН в інших районах.

"Ми будемо дотримуватися резолюції про припинення вогню, в тому числі і Сирія. У деяких районах передмістя Дамаска, які утримуються терористами, і на які не поширюється режим припинення вогню, триватиме зачистка (операції)", - заявив начальник генштабу збройних сил Ірану дивізійний генерал Мухаммад Бакері, передає Reuters.

Згідно з даними правозахисників, авіанальоти і артилерійські обстріли з боку режиму Асада тривають з 18 лютого. В результаті загинули щонайменше 519 осіб.

Нагадаємо, що 24 лютого Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила резолюцію, що вимагає 30-денного припинення вогню в Сирії.

Схожі новини