Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через сморід перекрили трасу Київ – Ковель – Ягодин

  • 11.05.2017, 19:11
  • 1 529

Тхне від кількох тонн тваринних нутрощів…

Жителі Поворської територіальної громади потерпають від смороду. Він йде зі «скотомогильника», на який звезли відходи з ветсанзаводу. Вивантажили кілька тонн тваринних нутрощів, які смердять по всій околиці.

Обурені селяни перекрили трасу Київ — Ковель — Ягодин поблизу сіл Заячівка та Озерне Ковельського району, аби не допустити повторного вивезення собі під ніс мертвечини.

Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод» є спеціалізованим підприємством з утилізації та переробки відходів та сировини тваринного походження на кормові додатки. На підприємстві, що в народі називають «костомелкою», кілька місяців тому виникли серйозні проблеми. Влада констатувала: завод не може впоратися з навантаженнями, адже давно застарів. Слід або модернізувати підприємство, або його закрити... Тим часом на території заводу накопичилося кілька тисяч тонн тваринних решток. Де їх подіти? А ще ж на території Волині працюють десятки м’ясопереробних підприємств, які не мають де утилізовувати відходи. От і виходять із ситуації, хто як може. Хтось вивозить у ліс, хтось скидає у каналізацію.

Стоки від решток тварин, які валяються просто неба, потрапляють у ґрунт і воду. Рештки розносять собаки та миші…

На позачерговій сесії Ковельської міської ради депутати внесли зміни у міський бюджет і виділили на утилізацію тваринних відходів 200 тисяч гривень. Близько 600 тонн відходів уже вивезено з території ветсанзаводу.

Влада продовжує пошук ділянок, придатних для утилізації відходів.