Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оліфер: "Терористи в Мінську відмовилися обговорювати питання звільнення заручників"

  • 27.07.2016, 20:10
  • 1 193

Прес-секретар Кучми озвучила невтішні підсумки засідання контактної групи.

Терористи уникають питання звільнення заручників і не повідомляють про їх місцезнаходження. Про це в Facebook повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Представники ОРДЛО уникають обговорення питання звільнення заручників і не надають інформації про місцезнаходження багатьох наших громадян", - написала Оліфер за підсумками засідання контактної групи, в якому Кучма брав участь по Skype.

«Координатора від ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріша не допустили до заручників. У той же час, на території, підконтрольній Києву, експерти міжнародних організацій можуть відвідати будь-яке СІЗО і поспілкуватися з тими, хто порушив українське законодавство. У ОРДЛО в'язниці закриті для представників ОБСЄ, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Лікарів без кордонів та інших міжнародних організацій. Такий стан справ в гуманітарних питаннях не повинен залишатися без особливої ​​уваги лідерів країн Нормандське четвірки», - наголосила Оліфер.

Нагадаємо, раніше представниця України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групиІрина Геращенко розповіла, що в "ДНР" відхилили пропозицію Києва щодо обміну заручниками за принципом 50 бойовиків на 25 українських військових і готові лише обмінювати "всіх на всіх". При цьому, за словами Геращенко, бойовики хочуть отримати 600 людей, місцеперебування яких українській стороні невідоме, всі інші заклики та пропозиції Києва у "ДНР" також відхиляють.

Також вона розповіла, що у в'язницях Росії утримуються 10 українських заручників, ще 109 людей перебуває в заручниках на окупованих територіях України.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини