Передплата 2024 ВЗ

Компанія Кока-Кола і Товариство Червоного Хреста України: гуманітарна місія триває

У Львові благодійники передали 1410 постільних комплектів і генератор у модульне містечко для ВПО

Від самого початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Компанія Кока-Кола, Coca-Cola HBC та Фундація Кока-Кола розпочали потужну підтримку України. Від лютого 2022 було виділено понад 20 мільйонів доларів для надання гуманітарної допомоги та підтримку співробітників компанії, які працюють в Україні.

Зараз розпочався новий етап допомоги — передача 5 тисяч спальних комплектів та 54-х генераторів українським громадам. Гуманітарна акція відбувається спільно із Товариством Червоного Хреста України. Постільні набори надійдуть для сімнадцяти установ, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, у Львові представники Компанії Кока-Кола та Українського Червоного Хреста передали 1410 постільних комплектів та один потужний генератор мешканцям модульного містечка для ВПО. Люди, що знайшли тут прихисток, звернулися до благодійників із таким запитом. І от сонячного ранку 5 травня до входу на територію містечка під'їхала білосніжна фура з червоним хрестом. Машина була завантажена великими білими коробками, всередині яких — акуратно спаковані ковдра, подушка, простирадло, підковдра, наволочка та рушник. Усе — найвищої якості.

Команда благодійників швидко й організовано розвантажила цю гуманітарну допомогу та роздала мешканцям містечка. Люди дуже задоволені. Переселенка з Донеччини Таїсія Шемелєва при журналістах розпакувала постільний комплект і потішилася подарунком. Вона розповіла, що з 18-річною донькою та бабусею проживають тут уже більше року. Донька вчиться у Львові на кухаря. Переселенці дякують Богу та гостинним львів'янам за такий хороший прийом.

Також подякувала Товариству Червоного Хреста України та Компанії Кока-Кола Любов Максименко з міста Лиман, що на Донеччині. Жінка проживає тут вже рік. «У нас все є, але якщо ще дають щось новеньке — це дуже добре», — каже. Пані Люба розповіла, як з двома доньками та онуками тікали від війни торік. Після бомбардувань на таксі дісталися до Краматорська. Але потрапили якраз у той день, коли рашисти атакували ракетами залізничний вокзал. Тоді Червоний Хрест безкоштовно вивіз сім'ю пані Люби до Дніпра. З Дніпра поїхали до Львова…

«Працюємо над тим, щоб допомогти якомога більшій кількості людей, — зауважив під час брифінгу голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іван Семерак. — Періодично отримуємо запити від установ, які потребують допомоги. З Компанією Кока-Кола співпрацюємо вже не перший рік. Раніше отримували від них напої, які роздавали родинам ВПО. Зокрема, на Львівську область ми отримували п’ять траків з напоями».

«Щасливий бути на Львівщині з приводу наступного етапу нашої тривалої програми співробітництва з Червоним Хрестом України, — розповів директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові Андрій Бублик. — Взимку ми спільно забезпечили 70 тисяч сімей продуктовими наборами. А нині у львівське містечко ми привезли 1400 спальних наборів — аби зробити побут людей ще зручнішим. Загалом по Україні ми забезпечили вже 5 тисяч таких комплектів. Їх отримали центри перебування тимчасово переселених осіб, гуртожитки, інтернати, школи. Також 54 генераторів різного типу були передані в установи, де вони найбільш потрібні. З самого початку повномасштабного вторгнення наша компанія виділила вже близько 5 мільйонів літрів нашої продукції для допомоги потребуючим українцям. Крім того торік ми взяли на себе зобов’язання відбудувати дитячий будинок у селі Богданівка на Київщині».

«Зараз у містечку проживає майже тисяча людей, близько третини — це діти, — зауважив директор Міського центру соціальної підтримки у Львові Володимир Головатий. — Тут завжди є активна фаза поселення: хтось їде, хтось приїжджає, поселяється. Місто максимально забезпечує людей, які тут мешкають, отці-салезіяни їх харчують. Ці люди найбільш захищені, але й найбільш потребуючі. Бо дехто не має інформації, що з їхнім майном на окупованій території. Дехто вже має підтвердження, що майно зруйноване і нема куди повертатися. Тому потреби є точкові, ми завжди працюємо над цим. З перших днів війни ми завжди мали підтримку від Товариства Червоного Хреста України».

Фото Компанія Кока-Кола

Схожі новини