Передплата 2024 «Добрий господар»

Той, що полює на крабів

У столичному зоопарку обладнали помешкання для п’яти нових видів пернатих. Серед новоселів є доволі екзотичний вид — ібіс червоний

Подивитися на нього приходять і діти, і старші — надто вже він привабливий, симпатичний.

Батьківщиною цього вогнистого пернатого вважають тропіки Південної Америки, східне узбережжя континенту, яке сусідує з Атлантичним океаном. Територія, на якій живуть ібіси, величезна, їх самих налічується 150 тисяч особин. Перевагу віддають багатим на корм болотистим угіддям.

Виразною прикметою ібісів є не тільки яскраво-червоне забарвлення пір'я, а й гачкуватий дзьоб. З його допомогою вони з найпотаємніших місць дістають комах, молюсків, рибок і крабів. Ніякі клешні не страшні ібісові, якщо він хоче підкріпитися. Жодна пожива не сховається від нього навіть у каламутній воді - завдяки спеціальним рецепторам на дзьобі.

Червоні ібіси дуже сильні, витривалі птахи. Це дозволяє їм без проблем долати великі відстані під час сезонних перельотів. Ібіси ще й доволі практичні, хитрі пернаті. Щоб заощадити енергію у польотах, прилаштовуються у хвіст лелечих зграй — і тим самим зменшують опір повітря. У такий же спосіб експлуатують чапель, качок.

Схожі новини