Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За кохання – куля у голову

За що 56-річний Віктор Тур застрелив 22-річну Олену Старостенко?

У Новояворівську поховали 22-річну красуню Олену Старостенко. 1 березня її застрелив 56-річний коханець, уродженець Харківщини,. Моторошне вбивство сколихнуло всю Львівщину. Нині кривавий убивця, який підстрелив також і свідка цієї трагедії, «у бігах». Правоохоронці вже третій день розшукують його на Львівщині…

Віктор Тур
Віктор Тур

А того недільного вечора, буквально за годину до трагедії, 22-річна красу­ня та її 56-річний кавалер виглядали щасливими та закоханими. Такими їх вос­таннє бачив персонал одного з готелів-ресторанів. «Не на диктофон» тут розповідають, що пара частенько приїжджала у ресторан, часто знімали номер у мотелі — вони були постійними клієнтами закладу. Він завжди щиро усміхався, сам все замовляв, за все щедро розраховувався, справляв вра­ження «конкретного чоловіка».

Того фатального вечора теж так було. Вони дружньо повечеряли і від’їхали на чорному бусі Volkswagen T5. А вже на трасі й сталася трагедія. Припускають, що чоловік був пов’язаний із криміналіте­том, а дівчина забагато знала і, очевид­но, сказала йому щось зайве… А може, літній чоловік (не зважаючи на те, що мав громадянську дружину і двоє дітей) при­ревнував молоду коханку…

Події розгорталися стрімко: близько 21:00 біля ресторану, що у Пустомитах, на доро­гу вибігла Олена і кинулася до автомобіля Mitsubishi, яким ке­рував 41-річний пан Іван. Чо­ловік проїжджав повз (він їхав у Пустомити додому) і випадково став свідком конфлікту. Дівчина підбігла до нього з криками про допомогу, мовляв, її хочуть застрелити. Пан Іван зупинив ав­томобіль, вийшов з нього. Як розповів згодом брат постраж­далого, пан Богдан, за дівчи­ною на дорогу вибіг вбивця, і коли пан Іван вступився, сказав йому російською: «Это не твоё дело»… Далі схопив дівчину і за­вів її за бус. Іван думав, що чоло­вік хоче посадити дівчину у ма­шину і кудись завезти. Іван сів у свою машину і почав дзвони­ти у поліцію. Поки телефонував, почув постріли. Потім вбивця підбіг до його машини, відкрив дверцята і вистрілив у нього впритул. Після цього від’їхав у чорному бусі, а дівчина залиши­лася лежати на дорозі — убивця вистрілив їй у голову. Над’їхала ще одна машина, за кермом якої була жінка, а в салоні — діти. Вона викликала «швидку». На місце прибули дві «швидкі», по­страждалих забрали у лікарню. Однак дорогою дівчина помер­ла. Пана Івана госпіталізували у важкому стані. Зранку 2 берез­ня його прооперували. Ліка­рі кажуть, що він народився у сорочці, адже куля дивом про­йшла повз життєво важливі ор­гани. Однак він боїться за своє життя, бо чув, що убивця — член кримінальної банди. Журналіс­тів просив не писати, у якій лі­карні лежить, і не назвав свого прізвища.

Як повідомив начальник по­ліції у Львівській області Ва­силь Віконський, поліція швид­ко встановила особу вбивці і оголосила план «перехоплення». Патрульні зупиняли й перевіряли автомобілі на виїздах зі Львова. О 22:30 автомобіль убивці зна­йшли покинутим у лісопосадці між селами Наварія та Поршна в Пустомитівському районі. Також правоохоронці з’ясували, що Ві­ктор Тур кілька років мешкав у селі Малечковичах Пустомитів­ського району. Однак близько року він у селі не жив і невідомо, куди звідти переїхав.

Якщо вбивцю спіймають, йому загрожує довічне ув’язнення. Депутат Львівської міськради, засновник ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич повідомив, що у ніч на середу, 4 березня, поліція за­тримала в Підгайчиках чоловіка, дуже подібного на Віктора Тура. Однак пізніше виявилося, що це таки не він… «Зараз йде робота з виявлення вбивці», — розповів «ВЗ» Ігор Зінкевич.

Кореспондент «Надзви­чайних новин» каналу ICTV Євгенія Полікарпова прове­ла власне розслідування, під час якого з’ясувалися подроби­ці нелегкого дитинства і юності вбитої Олени. Дівчина та її стар­ша сестра Роксолана виросли у справжніх нетрях — у проблемній сім’ї у Яворові. Батьки мешкали у напівпідвалі, постійно пиячили із «друзями». Сусіди розповіли, що кожен день завершувався сваркою. Мама пізніше помер­ла. Старша сестра намагалася покінчити життя самогубством.

Олені пощастило, бо її у п’ятирічному віці вдочерила сім’я із Новояворівська — пані Наталя та її сестра Віра. Жит­тя дівчини почало налагоджува­тися, вона буквально розквітла, стала справжньою красунею, нова сім’я гордилася нею. Як розповідає пані Наталя, дівчина була дуже веселою і життєрадіс­ною, завжди усім допомагала. Незадовго до трагічної загибе­лі вона закінчила курси манікю­ру і ходила на курси водіння ав­томобіля. У майбутньому хотіла стати візажистом.

Знімальна група навідалася до помешкання, де живе старша сестра Роксолана зі своїм спів­мешканцем. Однак двері їм той чоловік так і не відчинив, та й ще облаяв останніми словами. Се­стру знайти не вдалося, сусіди розповіли, що вона пиячить по-чорному…

Як розповіла прийомна мама пані Наталя, два роки тому Оле­на незрозуміло чому розійшла­ся зі своїм хлопцем і, очевидно, почала зустрічатися із набага­то старшим за себе чоловіком, Віктором. Хоча вдома вона ніко­му про це не розповідала, при­ховувала. Коли пані Наталя лише одного разу побачила її з Вікто­ром, Оленка потім пояснила, що це знайомство «по роботі». Од­нак спільні друзі, які знали про стосунки Олени та Віктора, роз­повідали, що він до неї дуже до­бре ставився. Про те, що чоловік десь має цивільну дружину і двох дітей, ніхто не здогадувався…

У вівторок, 2 березня, у соцмережах раптом озвався рід­ний брат Віктора Тура — Андрій Тур, який, виявляється, мешкає у Пустомитах. Він написав «по­каянний» пост: «Наша родина, не зважаючи ні на що, цілу ніч допомагала поліції встановити факт, за яким була вчинена тра­гічна стрілянина. Особисто при­ношу співчуття родині загиблої та пораненому співвітчизнику». Однак коли журналістка Євгенія Полікарпова написала йому по­відомлення, чоловік взагалі ви­далив свою сторінку.

Фото з відкритих джерел

Схожі новини