Передплата 2024 ВЗ

Синютка порадив Кандибору «застрелитися»

А потім назвав його «найкращим дорожником України»

Попри те, що голова Львівської ОДА Олег Синютка заслужив імідж «людини, що зробила на Львівщині дороги», цієї весни деякі добре відремонтовані торік траси вже «покоцані». Зокрема, не пережив зими відрізок дороги Київ-Чоп, що біля Сколе. Там з’явилося багато точкових ям, дорожнє покриття кришиться…

На останній апаратній нараді у Львівській ОДА губернатор розпікав з приводу стану доріг голову Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслана Кандибора. Той прозвітував, що за останній тиждень Служба ліквідувала ями на 37 кілометрах доріг області. Для цього використано 800 тонн щебеню. «Ви повідомляєте, що використали 800 тонн щебеню і поправили 37 км доріг. Видатні діячі, — жорстко розкритикував роботу дорожників Олег Синютка (провівши нескладні підрахунки, отримуємо, що на один кілометр дороги пішло майже 24 тонни щебеню. — Авт.). «В області 8 тисяч кілометрів доріг, а ви зробили 37 км. І коли будете робити? До другого пришестя?» — обурився Синютка.

Голову ЛОДА також обурив той факт, що дорожники не виконали його доручення ще від грудня 2016 (!) року — встановити у селі Гостинцеве Мостиського району дорожні відбійники. «Кандибор прислав відповідь, що відбійники встановлені. Я приїжджаю в район, а сільський голова сміється з нас, мовляв, нічого не зроблено, — сказав Синютка. — Ви до людей не їздите, сидите в кущах, а я їжджу і вислуховую все. Відбійників нема, а відповідь є. Руслан Васильович, підіть і застреліться».

Висловлювання голови ЛОДА в кулуарах назвали «емоційним». Кажуть, Руслан Кандибор образився… Однак наступного дня, 20 березня, під час свого звіту на сесії Львівської обласної ради Олег Синютка (очевидно, щоб підсолодити пілюлю) вже похвалив начальника обласної Служби автодоріг і назвав його «найкращим дорожником України». Як повідомили «ВЗ» у прес-службі ЛОДА, досі не відремонтовані дороги Львівщини продовжать ремонтувати, коли зійде сніг. Ті ж, які вже ремонтували, ретельно обстежуватимуть, як тільки це дозволить погода. Якщо знайдуть ямки та інші дефекти, підрядники ремонтуватимуть їх за свій кошт.

Схожі новини