Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коли педофіл знімав з дівчинки одяг, та заплакала...

Чоловіка, який викрав дитину та вчинив щодо неї розпусні дії, засудили до 11 років позбавлення волі

Про шок, який довелося пережити, 6-річна дівчинка згадуватиме ще довго... Жахливий злочин скоїв 42-річний чоловік, якого друзі, колеги по роботі та рідні вважали до затримання зразковим сім’янином, що разом із дружиною гідно виховував двох синів. Викрав дитину негідник у Львові 2 травня минулого року. Про цей жахливий для дівчинки день “ВЗ” розповіла 28-річна мати шестирічної Оленки (ім’я з етичних міркувань змінено. — Авт.). Того ранку, розповіла жінка, Оленка пішла погуляти в парк, що неподалік будинку, з молодшим братиком та сусідською дівчинкою. Через п’ять хвилин у двір свого будинку повернулися лише двоє дітей. Оленка пропала...

У пошуках доньки мати Оленки оббігала весь парк, а згодом викликала міліцію. Пошук дитини тривав чотири години, які матері Оленки здалися вічністю. Додому дитина повернулася сама. Мати почала розпитувати малу, що з нею трапилося. Оленка розповіла, що в парку до неї підійшов якийсь дядя та назвався новим сусідом. Тому дитина забула, що батьки вчили її ніколи не спілкуватися на вулиці з незнайомими дорослими. “Сусід” запропонував дитині покататися на машині. Саме завдяки цій машині покидька потім «вирахували». Автомобіль належав приватній фірмі, на якій працював педофіл, отож на нього була нанесена емблема цієї фірми.

Коли Оленка трохи відійшла від шоку, правоохоронці попросили дитину показати дорогу, якою її возив “дядя”. У дівчинки виявилася чудова пам’ять. Відстежуючи за її спостереженнями шлях, автомобіль правоохоронців разом з дитиною спочатку зробив коло навколо Високого замку. Потім попрямували до виїзду з міста, де Оленка впізнала супермаркет “Фуршет”. Далі шлях лежав до Малих Грибовичів. Там чоловік, розповіла дитина, з’їхав у лісопосадку біля церкви. Він відкинув сидіння автомобіля та почав умовляти дитину роздягнутися. Потім почав пестити... Коли негідник знімав з дівчинки одяг, та розплакалася. “Закрий рот, бо ти мене нервуєш!” — кричав на дитину покидьок. Потім чоловік незграбно (білизна була одягнута навиворіт) допоміг дитині одягнутися та повіз чомусь до смердючих озер з гудронами. Мати дитини припускає, що покидьок вирішив у тих покинутих місцях позбутися Оленки. Та згодом, на щастя, передумав і повіз малу додому.

Розповідь дівчинки підтвердили відеокамери “Хімфарму”, які зафіксували пересування автомобіля педофіла. Згодом судово-медична експертиза визнала, що ця людина на психічні розлади не хворіла. На першому допиті затриманий зізнався у вчиненому, проте намагався виправдатися: “Я ж її повернув неушкодженою”, — казав. Насправді Оленці пізніше довелося тривалий час проходити курс психологічної допомоги.

За викрадення дитини та вчинення щодо неї розпусних дій Галицький районний суд міста Львова засудив цими днями педофіла до одинадцяти років позбавлення волі. Апеляційний суд залишив цей вирок без змін.

Колаж Ігоря НЕСТЮКА