Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З Нового року за проїзд у маршрутках – 3 гривні?

  • 06.12.2012, 22:55
  • 1 749

Перевізники Львова вкотре звернулися у міську раду, вимагають збільшити тариф за проїзд у маршрутках з 2-х гривень до... трьох. Чинний тариф є збитковим, нерентабельним, ціна на паливо зростає. Власники маршрутів обурюються, що, мовляв, Львів — єдине місто, де пасажири витягають з гаманців 2 гривні, в інших містах платять по 3-4.

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що підстав для підвищення тарифу немає. Але так не вважає голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський: “На тариф у 2,5 гривень не погодимося, бо він би був актуальним торік. Чинна вартість проїзду не дозволяє закуповувати нові машини, ремонтувати рухомий склад. Тому частина маршруток не виходить на лінію, зриває графіки. Наприклад, у Києві за проїзд платять 4 гривні, але кажуть, що він все одно нерентабельний, вимагають підвищити до 5 гривень”.

Голова депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міської ради Іван Гринда зазначив “ВЗ”, що до питання підвищення тарифів потрібно поставитися з обережністю: з одного боку треба знайти компроміс із перевізниками, які вважають, що працюють у збитках, а з іншого — не призвести до збурення людей. “Через недосконалу транспортну схему, містяни й так удвічі переплачують за проїзд, — підкреслив Іван Гринда. — Це сталося після того, як у червні, напередодні Євро-2012, скасували трансферний квиток. Зараз недоцільно підвищувати тарифи на проїзд! Нехай перевізники спочатку доведуть, чому потрібно збільшити ціну”.

За словами Івана Гринди, у Львівській міській раді обговорюють диференційований тариф: плата залежатиме від кількості кілометрів.

Схожі новини