Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Франківці» пом’януть Ступку на львівській сцені

  • 05.09.2012, 15:26
  • 2 391

«П’ять вистав, які включили до гастрольного репертуару, — вибір Богдана Сильвестровича, — розповіла кореспондентові “ВЗ” керівник літературно-драматичної частини театру Наталія Пономаренко. — І хоч створені вони в різні роки, різними режисерами, але об’єднані його мудрістю, його розумінням Театру».

Трагікомедія “Кайдашева сім’я” чимало сезонів поспіль залишається однією з найпопулярніших, найаншлаговіших в театрі. Зірка постановки за твором Івана Нечуя-Левицького — акторка Наталія Сумська.

Привозять “франківчани” до Львова і мюзикл — “Едіт Піаф. Життя в кредит”. Вистава про складні життєві колізії Едіт від народження до першого тріумфу народжувалася у театрі в спільній роботі з другом Богдана Сильвестровича поетом Юрієм Рибчинським. Спершу Рибчинський приніс твір до театру, а згодом ще й привів туди композитора, виконавицю Вікторію Васалатій. Вікторія не лише написала музику до постановки, а й відтворила на сцені образ Едіт Піаф.

Театральну постановку за романом Нікаса Казандзакіса “Я, грек Зорба” поставили Віталій Малахов та виконавець головної ролі Анатолій Хостікоєв. З цієї вистави романтика, життєлюбність, смак до пригод б’ють фонтаном.

Багаторічна творча співпра­ця Богдана Сильвестровича Ступки із польським режисером Кшиштофом Зануссі принесла театру виставу “Маленькі подружні злочини” за п’єсою французького сучасного драматурга Еріка Емануіла Шмітта. Готувалася вистава у Польщі, під Варшавою у маєтку Зануссі. Знаний режисер, відірвавши акторів Ірину Дорошенко та Олексія Богдановича від звичайних реалій, занурив їх у світ непростих взаємин подружньої пари, яка балансує на лезі ножа між любов’ю і ненавистю.

Крапку у львівських гастролях “франківці” поставлять виставою за Миколою Гоголем “Одруження”. У ції постановці сяятиме ціле сузір’я акторських талантів: Ірина Дорошенко, Олексій Богданович, Богдан Бенюк, Олександр Логінов, Володимир Коляда, Василь Мазур, Любов Кубюк, Юрій Ребрик, Анжеліка Савченко. Ця вистава стала дебютною для онука та учня Богдана Сильвестровича — Дмитра Ступки, який грає декілька ролей, серед яких і Микола Васильович Гоголь…

Схожі новини