Передплата 2024 «Добрий господар»

“Барса” блискуча, але судді - “мутні”

Уявімо собі на місці ПСЖ київське “Динамо”. Якби арбітри так судили матч Ліги чемпіонів за участю “біло-блакитних”, хай навіть проти блискучої “Барселони”, що би ми сказали? Правильно  - що “мутні” арбітри наше улюблене “Динамо” нахабно засудили.

Справжнє футбольне диво сотворила у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів іспанська “Барселона”. Ну хто міг повірити, що після поразки в першому матчі з рахунком 0:4 “Барса” пройде французький ПСЖ? Каталонці вразили насамперед своєю вірою у те, що можуть досягти потрібного результату.  А ще божевільною зарядженістю на ворота суперників. На останніх доданих секундах у штрафний “Парі Сен-Жермен” побігла вся “Барса”, навіть воротар. І “Барселона” таки забила необхідний для загальної перемоги шостий гол!

Унікальне досягнення “Барселони” увійде до футбольної історії. Але, на мою думку, подвиг “Барси” є значною мірою збігом обставин - футбольних і не дуже. До футбольних належить тотальна “непруха” атакувальних гравців парижан, Кавані й Де Марії. У другому таймі вони мали прекрасні моменти, але зіграли кепсько. Якби ПСЖ забив бодай ще один гол, ніякого дива на “Камп Ноу” не сталося би... А не зовсім футбольні обставини - прикрі помилки бригади німецьких арбітрів. За рахунку 4:1 на користь “Барси” суддя піддався тиску її вболівальників. Тож коли форвард каталонців Суарес “малював” пенальті, арбітр йому повірив... І навпаки, коли Маскерано з “Барселони” порушив у своєму штрафному правила проти Де Марії, свисток арбітра промовчав. Після матчу Маскерано визнав: “Я порушив правила у боротьбі з Де Марією”. Але парижанам це вже не допоможе...

Звичайно, ті, хто вболівав за “Барселону”, скажуть - ну до чого тут судді? Каталонці були в середу сильнішими, грали “серцем”, тому повністю заслужили свою перемогу... Але поставте себе на місці вболівальників ПСЖ. У принципі, французький клуб заслужив місце у чвертьфіналі Ліги чемпіонів не менше, ніж “Барса”. У першому матчі в Парижі ПСЖ “Барселону” просто знищив, без жодних шансів для гостей... Аби розставити усі крапки над “і”, уявімо собі на місці ПСЖ київське “Динамо”. Якби арбітри так судили матч Ліги чемпіонів за участю “біло-блакитних”, хай навіть проти блискучої “Барселони”, що би ми сказали? Правильно  - що “мутні” арбітри наше улюблене “Динамо” нахабно засудили.

Як на мене, у поєдинках такого рівня таке суддівство є скандалом. Може, все-таки варто запровадити у футболі відеоповтори? А гравці “Барселони” молодці, успіхів їм. Хоча футбольний Бог бачить усе. І помилки судді на користь “Барси”, які допомогли їй вийти в чвертьфінал, “нагорі” зауважили...

 

Схожі новини