Передплата 2024 «Добрий господар»

Усі вони маріонетки - у вправних і досвідчених руках...

“Почерк” берлінського теракту знайомий. Вантажівку, що врізається у натовп, ісламісти використовували у французькій Ніцці... Водночас, не покидає враження, що “Ісламська держава” - лише слухняний виконавець чужих наказів. Що це лише маріонетка, якою вміло керує вправний і досвідчений лялькар.

Відповідальність за останній теракт у Берліні (вантажівка на швидкості врізалася в людей на передріздвяному ярмарку) взяла на себе терористична організація “Ісламська держава”. Підстав сумніватися в тому, що це справа рук “ІД”, начебто немає. По-перше, спецслужби західних держав попереджали: у передсвятковий і святковий період “Ісламська держава” планує у Європі теракти. По-друге, “почерк” берлінського теракту знайомий. Вантажівку, що врізається у натовп, ісламісти використовували у французькій Ніцці... Водночас, не покидає враження, що “Ісламська держава” - лише слухняний виконавець чужих наказів. Що це лише маріонетка, якою вміло керує вправний і досвідчений лялькар.

За дивним збігом обставин, свої криваві теракти “Ісламська держава” здійснює у Європі тоді й там, коли і де це найбільш вигідно... Кремлю. У Москві “вболівали” за “Брексіт”? Розстріл понад сотні людей у паризьких барах і ресторанах додав голосів тим британським політикам, які агітували голосувати на референдумі за вихід Сполученого Королівства з ЄС. “Відокремимося нарешті від того континенту, де не можуть зарадити собі з мігрантами-терористами”... А теракт у Ніцці остаточно перекреслив надії президента Франції Олланда на другий термін. Криваві події в Ніцці сталися під час дії у Франції надзвичайного стану, запровадженого після терактів у Парижі. Тож критики Олланда заявили: “Якщо президент навіть зараз, коли вжито додаткових заходів безпеки, не може захистити французів від терору, навіщо французам такий президент?”. Соціаліст Олланд, який послідовно підтримував єдність ЄС (зокрема, у питанні антиросійських санкцій), на вибори у квітні 2017-го не йде. А найбільші шанси стати наступним президентом Франції мають республіканець Фійон, що виступає за зняття з РФ санкцій, і лідер ультраправого Національного фронту Ле Пен - палкий прихильник виходу Франції з ЄС. Розвал Євросоюзу є рожевою мрією Путіна... Як бачимо, теракти “Ісламської держави” (у її лавах чимало колишніх офіцерів режиму іракського диктатора Хусейна, тобто “ІД” буквально нашпигована московськими “консервами”), допомагають Кремлю підкорювати Європу.

Німеччину кривавий терор “ІД” обходив стороною... Поки на обрії не замайоріла перспектива чергових парламентських виборів, що відбудуться в Німеччині восени наступного року. За кого “вболіватиме” на виборах у бундестаг Кремль? По-перше, проти Християнсько-демократичного союзу канцлера Меркель - безумовного лідера ЄС. А по-друге, за усі євроскептичні, проросійські сили, насамперед партії “Ліві” та “Альтернатива для Німеччини”. З точку зору промоції популістської “Альтернативи” наїзд на людей на ярмарку - просто ідеальний теракт! Недарма ж за кермом вантажівки, повідомила поліція, був “біженець з Пакистану”, який нещодавно прибув до ФРН “балканським маршрутом”. “Альтернатива” гостро критикує Меркель за те, що після початку війни у Сирії канцлер впустила в країну біженців-мусульман.

Берлін обрано теж невипадково: у столиці Німеччини,  де чимало російськомовних німців, “Альтернатива” має шанс здобути високий результат. Без сумніву, російське ТБ, яке в основному дивляться російськомовні німці, зробить усе, аби після берлінського теракту шанси партії Меркель серед цих виборців упали, а шанси “Альтернативи” - зросли. “Вони ж казали, що канцлер помилилася з біженцями! Після теракту на ярмарку зрозуміло, що так воно і є”.

Яку владу має над свідомістю російськомовних німців російське ТБ, усі переконалися під час січневого скандалу зі “згвалтованою дівчинкою”. Маніфестувати проти бундес-уряду, який “завозить до Німеччини гвалтівників-мусульман”, вийшли тоді на вулиці Берліна тисячі російськомовних німців. Німецька поліція швидко в усьому розібралася й пояснила: жодного згвалтування російськомовної дівчинки біженцями з Близького Сходу не було, це все фейк російської пропаганди. Але потрібного ефекту Кремль тоді досягнув: антимігрантські й “за сумісництвом” промосковські сили Німеччини збільшили свою популярність...

 

Схожі новини