Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Усі цілі уражені”. Так тримати!

Україна продемонструвала, що поступово відновлює знищену російськими агентами впливу систему протиповітряної оборони.

Реакція Росії на анонсовані Україною ракетні стрільби на Херсонщині, над акваторією Чорного моря поблизу Криму, була істеричною. Мовляв, нічого собі, хохли біля “Кримнаша” кудись там стріляти надумали! Російське міноборони грозилося не лише збити українські ракети, а й завдати ударів по наших пускових установках... І що в результаті? Із великої хмари - малий дощ. А точніше, навіть не крапнуло!

Україна спокійно провела заплановані навчання із запусками керованих зенітних ракет (усі цілі уражені), а Кремль - ані пари з вуст. Начебто й не було напередодні грізних окриків у стилі “я вам покажу”... Щоправда, аби Москві не було зовсім “невдобно”, Росавіація пояснила співвітчизникам: у ніч на 1 грудня Україна трохи змінила район проведення запусків, “територіальні води РФ” не зачіпатиме. Але, думаю, “ватники”, які планували вилітати в четвер із Криму, “очкували” не по-дитячому. Не так Україна помилиться, як свої під шумок “вальнуть”... Якщо й були у Москві гарячі голови, що планували підступну провокацію (наприклад, самим ударити ракетою по узбережжю Криму, а звалити все на Київ), то їх охолодив натовський літак із розвідувальною системою “Авакс”.  Він літав над територією сусідньою Румунії і спостерігав за розвитком ситуації.

«Незважаючи на погрози РФ, ми проводимо навчання і випробування, — заявив президент України Петро Порошенко. - Повітряні стрільби відбуваються незалежно від будь-яких заяв, які робить Москва”. Другий позитив ракетних запусків - Україна продемонструвала, що поступово відновлює знищену російськими агентами впливу систему протиповітряної оборони. Наші керовані зенітні ракети влучали у безпілотники, які імітували ворожі крилаті ракети. Один із імовірних сценаріїв застосування Росією своєї авіації проти України - ракетний обстріл нашої території з літаків, що перебуватимуть біля українських кордонів, у російському повітряному просторі. (Стріляли ж вони по нашій території з “Градів”, розташованих у Росії). Зараз наші війська ППО показали, що й проти такого підступного лому в Україні знайдеться прийом... Часом здається, що через ситуацію на Донбасі про Крим на Заході почали потроху забувати. Деякі західні політики воліли би мовчки “поховати” кримську проблему... Проведені Україною стрільби і нервова, фактично параноїдальна реакція на це Росії ще раз привернули увагу світової спільноти до кримського питання.

Загалом, навчання зі пусками зенітних ракет біля Криму непогано було би повторити. Наприклад, напередодні початку на півострові курортного сезону. Аби російські відпочивальники (фактично - порушники українського законодавства, бо перетинають український кордон без дозволу наших прикордонників) тричі подумали, чи їм то треба...

 

 

Схожі новини