Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найжалюгідніший з «Великої двадцятки»

Ще один приклад, як відчайдушно зухвало працює російська пропаганда — коментарі і оцінки прокремлівських “експертів” за наслідками саміту  G-20 (“Великої двадцятки”) у китайському Ханчжоу. Йозеф Геббельс оцінив би і констатував, що учні явно перевершили свого вчителя! 

 Російські ЗМІ подають свого президента як тріумфатора саміту,   ледь не головну дійову особу. Ну прямо-таки — прима-балерина. Аж захлинаються від захоплення, як Путін і там “усіх зробив” - від Меркель, яку у притаманній для російського президенту хамській манері “підколов” (“Давайте поговоримо, якщо ви не втомилися”. На що вона відповіла: “А давайте по суті”), до Обами, якому “так сильно стиснув руку, що той змінився в обличчі”. 

 Насправді Путін у Китаї виглядав як побитий пес. Чи, радше, пес, який нашкодив. І це чітко зафіксовано на багатьох фотографіях. Але російські пропагандисти ці ганебні  і принизливі для Путіна фото інтерпретували з точністю до навпаки. Найяскравіший приклад — фотографія зустрічі Путіна з Обамою. Погляд американського президента більш ніж красномовний. На свого російського візаві він дивиться зверхньо, зневажливо, як на щось неприємне, огидне. А Путін виглядає переляканим, заскоченим, як не приший кобилі хвіст, підібгавши руку (асоціація з підібгавши хвоста). І ось читаю коментар російських “спеціалістів”, які оцінили це фото. “На фото видно протиставлення. У Путіна піджаті губи, можна навіть віднести до посмішки. Рука закриває корпус. Позиція людини, яка готова відбити удар. Коли Обама йшов назустріч Володимиру Володимировичу, то трохи нахилився у його бік, а Путін тримає корпус рівно. Це означає, що він — більший лідер, він — на своєму місці, міцно стоїть на ногах. Для нього ці переговори не мають надважливого значення. У зустрічі більше зацікавлений Обама, він явно хоче сподобатися російському президенту. Я припускаю, що під час рукостискання рука Обами була знизу. Подібне можна спостерігати, коли підлеглий вітає начальника. У кого менша вага, у того долонч знизу йде. Але при цьому Путін виглядає впевнено, а Обама — запопадливо. Помітний стан невпевненості і суму...”  Тільки сильно не смійтесь! Читаю іншу новину на одному з російських сайтів. Заголовок: “Путін стиснув немічну руку Обами”. Суть статті, що у Путіна таке міцне рукостискання, що Обама “змінився в обличчі”. І, мовляв, усі з цього фото сміються. “Зустрічатися з Путіним важко. Спочатку ваша рука розтрощена. Потім ви дивитесь йому в очі і він висмоктує вашу душу”, - так коментує рукостискання Путіна і Обами російський журналіст Алекс Буковскі.

Крім того, російські ЗМІ в один голос заявляли, що це американський президент попросив про зустріч з Путіним, хоча насправді вони лише привіталися. 

 Це типова поведінка ЗМІ тоталітарних країн, які свого горе-лідера  возвеличують, а інших принижують, щоб показати у максимально невигідному світлі. Тільки за цією ознакою путінській Росії можна ставити діагноз...

Схожі новини