Передплата 2024 «Добрий господар»

Після бійки в Марселі у Думі кажуть... “так тримати”

Невже у ФІФА і зараз не побачать, що закордонним уболівальникам, які наважаться поїхати на Мундіаль-2018 до Росії, загрожує небезпека?

Чотири роки тому, коли фінальний турнір футбольного Євро відбувався в Україні й Польщі, збірна Англії грала на груповому етапі у Києві та Донецьку. І жодних проблем із начебто буйними англійськими фанатами не було! Пива і міцніших напоїв пили багацько, але обійшлося без бійок... Тож не маю сумнівів, що сутички у Марселі під час Євро-2016 спровокували “вболівальники” з РФ. Це вони напали на англійців, які змушені були захищатися.

У понеділок, 13 червня, марсельський суд мав визначити покарання десяти затриманим під час сутичок уболівальникам - англійцям, французам і навіть одному австрійцю (мабуть, “підписався” за Англію). А як же росіяни? Жодного з них... не затримали! І не тому, що не хотіли. “У сутичках брали участь 150 фанатів із Росії, які насправді були хуліганами, - розповів прокурор Марселя. - Ці люди були підготовлені до дуже швидких і вкрай жорстоких дій. Це були добре натреновані люди". Тому, мовляв, правоохоронцям і не вдалося жодного з цих російських хуліганів заарештувати.

Звідки ж узялися такі вуличні бійці на футбольному святі? Можна, звісно, припустити, що усі вони подавали візові заявки у посольство Франції (або інше “шенгенське”) у РФ в індивідуальному порядку. А вже у Марселі зустрілися, добряче випили і вирішили побитися з англійцями... Але таке припущення - наївне. У Марселі діяла організована злочинна група, яка хуліганила там, говорячи юридичною мовою, за попередньою змовою... Недарма ж французька поліція провела обшуки у готельних номерах, де живуть представники Всеросійського об'єднання вболівальників. “Входили автоматники, будили свистком, фотографували по пояс, забирали документи, переписували дані, проводили роз'яснювальні бесіди, — розповів ображений голова організації. - Увесь алкоголь вилучили”. Оце вже справді біда... Може, поліція дізналася, що “натренованих” завезло до Франції саме це “об'єднання”?.. А можливо, воно нікого не завозило - просто координує хуліганські дії представників “русского мира”, що проживають у ЄС. Не лише англійцям від них дісталося . У Ліллі, перед матчем нашої збірної з німцями, на групу українських уболівальників напали невідомі у “балаклавах”. За словами свідків, “ці агресивні фанати були росіянами, що проживають у Німеччині, і діяли організовано".

Навіщо тим «організаторам» усе це потрібно? Більшість росіян дуже тішиться, коли має підтвердження того, що “нас усі бояться”. Для цих росіян повідомлення з марсельського “фронту” - бальзам на серце... А можливо, це таке продовження “гібридної” війни? “Чим більше нас боятимуться, тим швидше знімуть санкції”... Абсурд? Але ж у політиці схожа кремлівська логіка діє! Посилюючи обстріли на українському Донбасі, Путін лякає європейських лідерів: або ще більше тиснете на Київ, щоб він надав Донбасу “особливий” статус, - або отримаєте на сході континенту велику війну... І що Європа? Замість сказати Путіну “ми тебе не боїмося”, тисне на Київ...

Реакція усіх нормальних людей на бійки у Марселі - жах, ганьба, покидьки спаскудили футбольне свято... А в Росії “героями”, які по-звірячому побили уболівальників із інших країн... пишаються. Причому не лише пересічні “ватники”, а й віце-спікер Державної думи! "Не бачу нічого страшного у бійці фанатів, - повідомив Ігор Лебедєв (представляє партію Жириновського). - Навпаки, молодці наші хлопці. Так тримати!". І це говорить представник керівництва держави, яка 2018 року збирається приймати футбольний Мундіаль... Невже у ФІФА і зараз не побачать, що закордонним уболівальникам, які наважаться поїхати на ЧС до РФ, загрожує небезпека? На Мундіалі, якщо його не заберуть у Росії, “натренованих” хуліганів будуть уже не сотні - тисячі...

 

 

Схожі новини