Передплата 2024 ВЗ

“Київ Прайд” також закидають камінням?

Скандальна історія з Фестивалем рівності у Львові, що зганьбила Україну перед Європою, має шанс повторитися. Уже в столиці, де на 12 червня заплановано Марш за громадянську рівність “Київ Прайд”.

Пам'ятаєте скандал довкола Фестивалю рівності, який мав відбутися у Львові 19 березня? Тоді організатори, серед яких були й представники ЛГБТ-спільноти, відмовилися від запланованих раніше масових заходів на проспекті Свободи (ухвалу про їх заборону прийняв суд). Фестивальники хотіли обмежитися дискусією у готелі “Дністер”, але кількадесят агресивних молодиків у балаклавах цей захід зірвали. А потім іще й закидали “бусик” із учасниками дискусії камінням... На жаль, та неприємна історія, що зганьбила Україну перед Європою, має шанси повторитися. Уже в столиці, де на 12 червня заплановано Марш за громадянську рівність “Київ Прайд”.

Про наміри представників “Організації українських націоналістів” жорстко протидіяти організаторам маршу повідомив кілька днів тому керівник прес-служби “Правого сектору” Артем Скоропадський. "Сьогодні нас змушують погодитися з маршами і фестивалями ЛГБТ, а значить, увійти в число грішників і тих, хто їх покриває, - заявила “ОУН”. - Ні, ми не будемо спокійно дивитися, як країну... підлими методами гібридної війни руйнують з тилу в мирній столиці".

Так звану гібридну війну веде проти України путінська Росія. То виходить, Марш за громадянську рівність “Київ Прайд” запланували... у Кремлі? Версія дуже спірна... Зате в тому, що імовірний скандал довкола “Київ Прайду” буде Москві однозначно на руку,  жодних сумнівів немає! Фестиваль рівності у Львові було зірвано якраз напередодні голландського референдуму щодо Угоди про асоціацію України і ЄС. Припускаю, побачивши, як молодики у балаклавах жбурляють каміння у геїв і лесбійок, деякі жителі толерантних до секс-меншин Нідерландів проголосували проти... Бійка чи шарпанина на “Київ Прайді” також стане Кремлю у пригоді. Питання про надання Україні безвізового режиму зараз на розгляді у Європейському парламенті. Якщо буде відповідна “картинка” з Києва, то ті, хто виступають за відтермінування нашого “безвізу”, матимуть додаткові аргументи. “Оскільки в Україні утискають ЛГБТ-спільноту, - скажуть, - можна припустити, що її українські представники шукатимуть притулку в ЄС. Значить, з безвізовим режимом для Києва поспішати не варто”.

"Українська влада зобов'язана захистити право українських громадян на мирні збори і забезпечити охороною Марш за громадянську рівність "Київ Прайд", - сказано у зверненні 38 членів американської Палати представників США. А ось цитата зі звернення 12 послів країн ЄС і США: "Закликаємо поліцію і міську владу Києва підтримати й захистити права ЛГБТІ (лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів) та їх прихильників на проведення Маршу рівності, запланованого на 12 червня 2016 року". Отже, майбутній марш у Києві уже набув міжнародного розголосу. І хоче вона цього чи не хоче, столичній владі доведеться цією проблемою займатися...

А загалом, якщо ми справді хочемо інтегруватися в Європу, то мусимо стати більш толерантними. Повага до людей, що мають інші погляди, що не такі, як більшість, є однією з базових європейських цінностей. І навпаки, ненависть до людей, які відкрито декларують свою інакшість (без різниці, іншу сексуальну орієнтацію чи інші політичні погляди), є невід'ємною рисою диктатур. “Кляту Гейропу” заповзято клянуть у путінській Росії... Нам із нею не по дорозі, чи не так?

 

 

Схожі новини