Передплата 2024 ВЗ

Німці вже гравців на Євро визначили. А ми ще навіть тренерів не знаємо...

Сум'яття у підготовку збірної України до Євро вносить не Михайло Фоменко, а ті люди, які задумали ввести до тренерського штабу національної команди Андрія Шевченка.

Головний тренер футбольної збірної Німеччини Йоахім Льов представив днями розширений список (31 гравець) кандидатів до національної команди, яка зіграє влітку на Євро-2016 у Франції. Як і завжди у німців, солідний підхід до справи. Уже за чотири з половиною місяці до старту чемпіонату Європи німецькі футбольні фахівці, журналісти, вболівальники мають харч для роздумів, дискусій, обговорень. Їх результати якоюсь мірою врахує і Льов, коли вирішуватиме, яких саме вісім футболістів треба зі збірної “відсіяти”…

На відміну від бундестіму (який, нагадаємо, зіграє на Євро в одній групі зі збірною України), у таборі “синьо-жовтих” - повна невизначеність. Невідомий не те що розширений склад кандидатів до національної команди, а й навіть... склад її тренерського штабу! Як розповів днями наставник “синьо-жовтих” Михайло Фоменко, про те, хто разом із ним увійде до цього штабу, він розповість аж... у другій половині лютого.

Але Фоменка звинувачувати не варто. Сум'яття у підготовку збірної України до Євро вносить не Михайло Іванович, а ті люди, які задумали ввести до тренерського штабу національної команди Андрія Шевченка. В інформаційний простір майже щодня закидаються «хвилі» на кшталт “Тренувати збірну Фоменкові допомагатиме Шевченко”. Михайло Іванович, припускаю, від такої перспективи не в захопленні. Але, як людина делікатна, намагається “з'їхати” з теми без скандалу. Спочатку, іронічно посміхаючись, говорив “А чому б і ні?”, а тепер, коли Шевченка йому вже буквально нав'язують, каже, про роботу Андрія в збірній не в курсі...

Підозрюю, Фоменко хоче готувати збірну України до Євро саме з тими помічниками, з якими пройшов нелегкий відбірний цикл. Серед тих помічників і Олександр Заваров, якого деякі впливові в українському футболі люди хочуть замінити на Шевченка. Можна припустити, що Шевченка активно “сватає” до збірної почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс (а може, і нинішній глава Федерації Андрій Павелко). Кажуть, стосунки Суркіса-старшого з Фоменком - непрості... Напевно, саме “ручного” Шевченка бажають  бачити керівники ФФУ наступником Михайла Івановича, тому й хочуть, аби вже під час Євро Андрій працював у штабі збірної. Хоча який з нього вийде тренер, не знати. Футболістом він був великим, але це не значить що і на тренерській ниві до Шеви прийде успіх. Тим більше, відразу на рівні національної збірної.

“Розрулити” ситуацію мав би сам Шевченко. Мав би піти до Фоменка і обговорити всі нюанси своєї можливої робити в тренерському штабі збірної. І якби Фоменко сказав, що в послугах Андрія як помічника потреби не має, Шева мав би чітко заявити: працювати в збірній України тренером не планую, і всі дискусії на цю тему прошу припинити. Але Шевченко мовчить... У Льова таких проблем, як у Фоменка, немає. Тож наставник бундестіму спокійно готується до першого матчу на Євро - проти збірної України.

 

Схожі новини