Передплата 2024 «Добрий господар»

Перемогла Ле Пен, а радіє Путін

“Національний фронт” - політичний таран у руках Кремля, яким той намагається розвалити ЄС. Ефективність цього тарану значно підвищили недавні теракти в Парижі.

Зафіксоване соціологами після паризьких терактів зростання рейтингу президента Франції партії Франсуа Олланда не допомогло. На місцевих виборах, що відбулися у Франції в неділю, соціалісти лише треті - 23,33 % голосів і перемога в трьох округах. “Срібло” у правоцентристів екс-президента Ніколя Саркозі (26,89 %, взяли чотири округи). А переміг на французьких місцевих виборах праворадикальний Національний фронт. За партію Марін Ле Пен проголосували майже 28 % виборців, які прийшли на дільниці. “Нацики” взяли гору аж у шести з 13 адміністративних округів.

Лідер “Національного фронту” відома своєю жорсткою антиіммігрантською риторикою. Тож після паризьких терактів Марін Ле Пен заробила додаткові електоральні бали. “Вона ж казала, що серед іммігрантів та їхніх дітей багато потенційних терористів - і мала рацію”... А ще Марін Ле Пен відома тим, що кілька мільйонів євро на виборчу кампанію “Національного фронту” одержала свого часу в російському банку. Путіну вигідно, аби популярність французьких правих радикалів зростала. Партія Ле Пен виступає за вихід Франції з Європейського Союзу. Фактично, “Національний фронт” - політичний таран у руках Путіна, яким той намагається розвалити ЄС.

Ефективність цього тарану значно підвищили недавні теракти в Парижі. Одержавши такий “пас”, Марін Ле Пен “забила гол” на місцевих виборах... Утім, очевидних фактів, що свідчать про зацікавленість Кремля в тому, аби терористична атака сталася саме у Франції, європейські “корисні ідіоти” воліють не помічати. Ба більше, продовжують волати, як от мер Лондона Борис Джонсон, про необхідність приєднання Росії до міжнародної антитерористичної коаліції проти “Ісламської держави”. Серед бойовиків якої - чимало колишніх активістів партії іракського диктатора Хусейна. За якою багато років наглядали у Москві...

Президентські вибори відбудуться у Франції 2017 року. Нинішній президент Франсуа Олланд шансів на перемогу практично не має. У другий тур вийдуть, очевидно, Ле Пен і Саркозі. Хто б не переміг, у Москві будуть раді. Ле Пен - просто чудово! Але й Саркозі (більш імовірний варіант) - теж непогано. Саркозі вважає помилкою те, що Франція не продала Росії військові кораблі “Містраль”. Та й санкції, які Євросоюз запровадив проти Кремля, Саркозі знімав би вже.  

 

Схожі новини