Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коноплянка, “Арена Львів” і трохи фарту

Усе це має допомогти збірній України здолати збірну Словенію у стикових матчах до Євро-2016

П'ять разів національна збірна України грала у плей-оф до чи Мундіалів - і п'ять разів на велике футбольне свято їхали суперники. Два роки тому “синьо-жовті” зробили, здавалося, неможливе - вдома перемогли одного з грандів європейського футболу, збірну Франції, з рахунком 2:0. За всю історію плей-оф жодна збірна, здобувши таку домашню перевагу, за підсумком двох матчів не програвала. Але нашим футболістам навіть це “вдалося”: у Парижі було 3:0 на користь французів... І ось - спроба номер шість.

Суперник - старий знайомий. Але не скажеш “добрий”, адже саме словенцям поступилися українці 16 років тому в плей-оф до Євро-2000... Домашній стиковий поєдинок “синьо-жовті” вперше зіграють у Львові (“Арена Львів”, субота, 14 листопада, 19.00). У місті Лева збірній України повинно пощастити, адже тут вона не програла ще жодного з 13 проведених поєдинків (дві нічиї, 11 перемог). Важливий нюанс: усі відбірні матчі у Львові “синьо-жовті” виграли.

Теперішню збірну Словенії тренує той самий Сречко Катанєц, під чиєю орудою словенці не пустили нас 16 років тому на Євро-2000. Попри те, що букмекери надають перевагу українцям, Катанєц вірить, що в його підопічних є шанс повторити подвиг 1999 року. Словенський наставник, зокрема, зауважив: у відбірному циклі “синьо-жовті” не забили жодного голу словакам та іспанцям, значить, в атаці збірної України є проблеми... У поєдинках проти Словаччини атакувальна ланка підопічних Михайла Фоменка справді буксувала, виглядала слабко. Зате у київському матчі з Іспанією гольових моментів наші футболісти створили на цілих три матчі! Але підвела реалізація, та й воротар іспанців зіграв блискуче... Як буде в домашній грі проти Словенії? Гадаю, моменти в наших будуть. У прекрасній формі Коноплянка зі “Севільї”, який “порвав” оборону “Реала”. Голи, які забили в останньому турі вітчизняного чемпіонату Селезньов і Ярмоленко, мають додати їм упевненості. При всій повазі до збірної Словенії, гравці якої виступають у пристойних європейських клубах, забити цій команді один-два голи “синьо-жовтим” під силу.

Але ж важливо ще й не пропустити... Відіграти “на ноль” українцям буде непросто. Словенці забивали майже в усіх матчах відбору, зокрема, по два голи провели у програних поєдинках зі Швейцарією і Англією. А в України у захисті є певні проблеми. Через перебір жовтих карток не зіграють у львівському матчі захисник Кучер і опорний півзахисник Степаненко. Травмований і не виступить у плей-оф півзахисник Ротань, який, коли треба, добре допомагає в обороні. До того ж, були певні проблеми зі здоров'ям у правого захисника Федецького, і невідомо в якій формі перебуває лівий захисник Шевчук... Що ж, будемо сподіватися, що наш півзахист (Гармаш, Рибалка, Сидорчук, можливо, Малиновський), встигатиме і атаку підтримувати, і в оборону відходити. До речі, досвідчений Тимощук також зайвим не буде. Особливо якщо ми поведемо з комфортним рахунком і треба буде зіграти насамперед на його утримання.  

 

Схожі новини