Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Динамо” відбулося легким переляком... Надовго?

“Якби не той, про кого ми всі думаємо, - написав на інтернет-форумі вболівальник київського клубу, - впаяли би нам за повною програмою. Років так на три”... Важко не погодитися.

Вердикту дисциплінарних органів УЄФА у справі побиття темношкірих уболівальників під час матчу “Динамо” - Челсі” вітчизняні любителі футболу очікували з острахом. Адже могли й очки з “біло-блакитних”  у футбольній Лізі чемпіонів зняти, і взагалі з турніру вигнати... На щастя, столичний клуб відбувся (наразі) легким переляком: в УЄФА не прийняли жодного рішення, призначивши додаткове розслідування.

Якісь неназвані “юристи” швиденько дали українським ЗМІ коментарі. “Подіяли аргументи клубу про те, що це не був расистський конфлікт”... Аргументи подіяли - це однозначно. Але, гадаю, не клубу, а Григорія Суркіса - почесного президента “Динамо” і віце-президента УЄФА. “Якби не той, про кого ми всі думаємо, - написав на інтернет-форумі вболівальник київського клубу, - впаяли би нам за повною програмою. Років так на три”... Важко не погодитися.

Не менше, ніж безглузде побиття на трибунах “Олімпійського” темношкірих уболівальників (жителів Києва, як з'ясувалося), дратує непрофесійна, неадекватна, часом просто ідіотська реакція представників “Динамо” і “співчуваючих”. Віце-президент “Динамо” Олексій Семененко (за словами цього екс-телеведучого, саме він відповідає у клубі за безпеку на трибунах) чомусь переконаний: якщо ті, кого били, не заявили у правоохоронні органи, то й нема про що говорити... Так, не заявили, і з цим треба розбиратися. Не виключено, юних фанатів із угруповання “Родичі”, які метелили темношкірих гостей стадіону, справді спровокували... Але ж факт побиття - був! Відео, хто б його не знімав, доступне в інтернеті. І відповідального за безпеку на трибунах має турбувати насамперед те, як це побиття могло статися, і як запобігти чомусь такому в майбутньому, - а не заяви потерпілих у міліцію... Але пальму першості за недолугістю утримує виконавчий директор НСК “Олімпійський” Володимир Спільниченко. Той не оцінив іронії, з якою журналісти запропонували організувати на “Олімпійському” для темношкірих фанатів... окремі сектори. “Цікава ідея”, - відповів Спільниченко. На щастя, цю “ідею“ швидко поховали під лавиною сміху й критики, і Спільниченко дав задню... А якби ні? То в УЄФА мали б зайву підставу для жорсткого вердикту: “У Києві не тільки малолітні фанати расисти, а навіть сам директор стадіону”!

Цього разу, напевно, “пронесе”... А наступного? Інциденти на стадіонах під час домашніх єврокубкових матчів “Динамо” трапляються регулярно. І щось не помітно, аби в клубі робили правильні висновки. Григорій Суркіс, звичайно, молодець... Але чи “відмаже” він “Динамо” після наступного скандалу?  

 

Схожі новини