Передплата 2024 «Добрий господар»

Із Коноплянкою Емері все робить правильно

Для адаптації у Примері, для того, щоб звикнути до футболу “Севільї”, Євгенові потрібен час.

 

Забитий Коноплянкою зі штрафного гол-красень, який приніс ”Севільї” перемогу над “Райо Вальєкано” (3:2), спричинив серед українських шанувальників таланту Євгена нову хвилю... обурення. Ображаються на головного тренера “Севільї” Унаї Емері. Як же так, мовляв, Коноплянка доводить, що потрібний команді, забиває, - а наставник “Севільї” вперто не ставить його з перших хвилин, випускаючи на заміну лише в другому таймі... А я вважаю, за такий підхід до Коноплянки Емері треба не критикувати, а похвалити.

“Севілья”, яка блискуче провела два останніх сезони (двічі поспіль виграла Лігу Європи), у міжсезоння втратила кількох провідних футболістів. Зокрема, форварда Бакку (того темношкірого колумбійця, що у фінальному матчі Ліги Європи двічі забив “Дніпру). Ці втрати вплинули на гру “Севільї” - команда, в якій уже бачили “третю силу” іспанського чемпіонату, початок нового сезону провалила. У шести турах - тільки одна перемога, з п'ятьма очками “Севілья” у нижній частині турнірної таблиці.

Припустимо, Емері з першого туру випускав би Коноплянку на поле з перших хвилин. Можливо, “Севілья” мала би на очко-два більше... Але ймовірніше, результати “Севільї” були б такі самі, які є. Що написала б тоді іспанська преса? Що український новачок “Севільї” Коноплянка відверто розчаровує, що він не “тягне” в Примері. Ба більше, знайшлися б і такі критики, які саме у Коноплянці вгледіли би головну причину провального старту “Севільї” в чемпіонаті... Витримати такий психологічний тиск Євгенові було б важко.

Емері - мудрий тренер. Розуміє, що бути зіркою у чемпіонаті України - це одне, а вписатися в гру команди, яка виступає у чемпіонаті Іспанії - зовсім інше. Емері дуже хотів бачити Коноплянку в “Севільї”, він вірить у Євгена, бачить його потенціал. Але - для адаптації у Примері, для того, щоб звикнути до футболу “Севільї”, Коноплянці потрібен час. Випускаючи Євгена лише на заміну, Емері робить правильно! І прекрасний гол, який забив Коноплянка у ворота “Райо Вальєкано”, це підтверджує. Потроху, помалу, Євген знаходить у новій команді свою гру.

 

Схожі новини