Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нам іще тільки вільного доступу до зброї бракувало...

Що буває, коли до рук неадекватів потрапляє граната, ми 31 серпня під Верховною Радою уже бачили...  

Електронна демократія українцям явно сподобалася: станом на початок вересня на інтернет-сайті адміністрації президента громадяни розмістили більше тисячі петицій. Кілька з них набрали понад 25 тисяч голосів, необхідних для того, аби їх подали на розгляд глави держави. Це, зокрема, петиція під назвою “Законодавчо затвердити право громадян України на захист”. Вона, як повідомив заступник глави президентської адміністрації Дмитро Шимків, уже пройшла необхідну перевірку (на предмет чесного голосування), тож президент невдовзі її розгляне.

Підписанти під вищеназваною петицією переконані, що українцям треба дозволити вільний доступ до зброї. Я спочатку здивувався, що саме ця петиція набрала так багато голосів... Аж поки не дізнався про існування лобіста -Української асоціації власників зброї. Зайшовши на її сайт, можна дізнатися, що серед партнерів Асоціації, зокрема, мисливські магазини й стрілецькі клуби. Ясна річ, для тих, хто торгує зброєю, питання її легалізації серед громадян - це питання великих прибутків... Але наскільки потрібний вільний доступ до зброї решті українців?

Як на мене, до “права на вільне володіння вогнепальною зброєю” громадяни України ще не дозріли. Подивіться, наскільки високий у нашому суспільстві рівень агресії! Кількість побутових травм, у тому числі з летальними наслідками, зашкалює. Якщо нині до сусіда, який “не так” подивився на чужу дружину чи “не там” поставив своє авто, ідуть “розбиратися” з кулаками, у гіршому випадку з ножем, - то завдяки “вільному володінню” це робитимуть з пістолетом! Уявляєте собі наслідки? Не треба забувати також, що міцних алкогольних напоїв у нас споживають значно більше, ніж у США чи Європі. А в наш час до дешевої горілки додалися ще й легкодоступні наркотики... Вищезгадана петиція передбачає, що “реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю... може бути обмежена лише за рішенням суду щодо окремої особи”. Це просто смішно. Та поки суд якомусь любителю “поганяти” родичів і сусідів це право обмежить, той, хильнувши зайвого, уже всіх своїх “ворогів” перестріляє!

Не правом на вільне володіння зброєю нам нині треба перейматися, а тим, щоб із зони АТО ця зброя не розповзлася, мов сарана, по всій країні. Що буває, коли до рук неадекватів потрапляє граната, ми 31 серпня під Верховною Радою уже бачили... Зрештою, навіть у США, де громадяни мають право вільно купувати вогнепальну зброю, є купа противників відповідного закону. Пригадайте, скільки школярів застрелили у Штатах неврівноважені покидьки, що цілком законно придбали собі пістолети чи автомати...

 

Схожі новини