Передплата 2024 «Добра кухня»

«Порвати українські документи й присягнути на вірність народу ДНР»...

На 24 серпня в Донецьку планували фейковий «марш військовополонених».

 Як стало відомо аналітикам Центру “Миротворець”, 24 серпня очільники “ДНР” можуть організувати в Донецьку огидну провокацію - фейковий “марш військовополонених”. За два тижні до Дня Незалежності бандити одержали від “офіційного представництва Ради міністрів ДНР у Москві” вказівку-“темник” - із деталями майбутнього пропагандистського дійства.  

Документ, фотокопію якого оприлюднив “Миротворець”, називається “Попередній план заходів до 24 серпня 2015 року”. Геббельс відпочиває... Описувати цей “шедевр” своїми словами просто немає сенсу. Найяскравіші “перли” краще процитувати. 

Для проведення “маршу військовополонених” (його мета - “здійснення психологічного тиску на бійців ЗС і НГ України”) московський радник пропонує забезпечити “формування колони з числа “незасвічених” бійців народного ополчення” і “наявність військової форми з розпізнавальними знаками ЗСУ і НГ для відібраних бійців”. Отже, Донецьком хочуть провести не справжніх українських військовополонених, а перебраних терористів! Для яких треба “організувати виготовлення українських військових квитків і паспортів (за зразком вилучених у загиблих)”. Із тими “бійцями ополчення”, особливо “із забезпеченими українськими документами”, московський куратор наказує “провести детальний інструктаж для надання інтерв’ю російським телеканалам”. 

“Тезиси для інтерв’ю” додаються. Бандити, які вдаватимуть на “марші” наших хлопців, повинні, зокрема, “дати позитивну оцінку умовам утримання військовополонених” і “політиці керівництва ДНР”, а також “підтвердити відсутність тортур або іншого фізичного насильства над полоненими”. Перебрані в українські однострої терористи мають також “звинуватити політичне керівництво України у зацікавленості в продовженні військових дій на Донбасі через особисту матеріальну користь (контрабанда й корупція)”. І нарешті, вершина режисерського “генія” кремлівських “ляльководів”. За їхнім задумом, “двоє з “полонених” повинні показово, на камеру, порвати українські документи й присягнути на вірність народу ДНР”, після чого “інші 3-4 “військовополонених” спровокують бійку з тими, хто присягнув”. Це, напевно, особисте замовлення телебрехуна Кисельова: низькопробні “шекспірівські пристрасті” добре піднімають глядацькі рейтинги... 

Два нюанси. Московський начальник рекомендує донецьким підлеглим “узгодити з представниками місії ОБСЄ присутність їх делегації на параді, особливо під час інтерв’ю з “полоненими”. Невже сподіваються, що в цій місії самі йолопи? А може, щось про деяких із тих “представників” знають?.. І ще така рекомендація: “Скерувати командирам військових підрозділів список українських ЗМІ, присутність яких на параді суворо заборонено - за винятком телеканалів “Інтер”, “112”, “Донбас”, “News­One”. Цікаво, що саме на “Інтері” й “112-му” знайшли собі притулок популярні політичні ток-шоу, ведучими яких є відомі журналісти з Росії...    

Схожі новини