Передплата 2024 «Добра кухня»

Політичних повій з Європи треба налякати тюрмою

Окупований Росією український Крим планують відвідати парламентарії з Італії. Наплювати на норми міжнародного права мають намір депутати від популістського руху “П'ять зірок”.

Путінського полку в Євросоюзі прибуло. Слідом за десятьма депутатами Національної асамблеї і Сенату Франції окупований Росією український Крим планують відвідати парламентарії з Італії. Наплювати на норми міжнародного права мають намір депутати від популістського руху “П'ять зірок”, чий представник уже заявив про плани “зв'язатися з представниками посольства Росії у Римі, щоб приступити до організації візиту". Окупований Крим хочуть також відвідати депутати від шовіністичної угорської партії “Йоббік”.

Усі ці політичні повії безсоромно відробляють газпромівське бабло, якого не шкодує Путін для фінансування різного штибу “корисних ідіотів” у Європі. У Франції кегебешникам удалося посадити на гачок навіть представників начебто пристойної правоцентристської партії екс-президента Саркозі... Але в основному агентура Кремля у Європейському Союзі - різномасті маргінали європейської політики, популісти усіх кольорів і відтінків із так званих позасистемних партій. Імовірно, за “П'ятьма зірками” ще й італійська “Ліга Півночі” до Криму вирушить. А там і австрійська Партія свободи, і Партія незалежності Сполученого Королівства, і грецька “Золота зоря” на сонячний півострів підтягнуться...

Навіщо Путіну ці “десанти”? У такий спосіб Кремль намагається створити враження, що жодної міжнародної ізоляції Криму немає. (Або що, принаймні, вона є не настільки щільною, як про це кажуть на Заході.) Наступним кроком московських пропагандистів буде, за логікою, поширення у громадській думці на Заході відгуків про те, як вільно й щасливо живуть люди у “російському” Криму. Не маю сумнівів: повернувшись додому, європейські “десантники” Путіна розповідатимуть казочки про те, що кримський “референдум” можна вважати чесним і легітимним. І що повернення до “лона” Росії було споконвічною мрією більшості кримчан, яка нарешті здійснилася... Головне завдання “десантників” - поставити під сумнів доцільність санкцій проти Росії, введених ЄС і США за окупацію українського Криму.

Що в цій ситуації робити Україні? Реагувати, і то максимально жорстко. Наш МЗС уже зробив подання до СБУ про заборону на в'їзд в Україну для десяти французьких депутатів, які без дозволу Києва відвідали Крим. Непогано було би також пояснити тим путінським друзям, що вони порушили українське законодавство, фактично вчинили злочин. Як зауважив заступник нашої делегації в ПАРЄ Георгій Логвинський, за “порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї” французьким “десантникам” загрожує від 5 до 8 років тюрми. Публічне попередження тих десяти французів про кримінальну відповідальність може втримати інших депутатів із ЄС від відвідин Криму в обхід офіційного Києва. “П'ятизіркові” італійці вже заговорили про те, що перед їх осіннім вояжем до Криму варто було би проконсультуватися з Україною...  

Схожі новини