Передплата 2024 ВЗ

Краще грати у “Сток Сіті”, ніж “гріти банку” в “Челсі”

Услід за Євгеном Коноплянкою чемпіонат Української прем'єр-ліги може покинути ще один її топ-футболіст - Андрій Ярмоленко.

 

Виконавчий директор англійського клубу “Сток Сіті” підтвердив, що переговори про трансфер динамівця “розвиваються”. Спочатку “Сток Сіті”, інформують англійські ЗМІ, пропонував киянам за Ярмоленка 13,5 мільйона фунтів. А зараз уже 15 мільйонів. Якщо “вигорить”, купівля Ярмоленка стане найдорожчим трансфером в історії клубу з міста Сток-он-Трент (це недалеко від Манчестера і Ліверпуля).

Головний тренер “Динамо” Сергій Ребров перспективою втратити Ярмоленка незадоволений. “Сток Сіті”, каже Ребров, це не рівень Андрія. Схожу думку висловлюють і чимало вболівальників “Динамо”. Мовляв, Ярмоленко така сама зірка, як і Коноплянка (якщо не більша), тож повинен перейти тільки у європейський топ-клуб, не гірший від “Севільї”… Реброва зрозуміти можна. Попереду в “Динамо” груповий турнір Ліги чемпіонів, без Ярмоленка “біло-блакитним” там буде важко.... А от вболівальники “Динамо”, як на мене, помиляються. “Сток Сіті” - варіант для Андрія зовсім не поганий.

15 мільйонів фунтів - це понад 20 мільйонів євро, гроші пристойні. Коли говоримо про Коноплянку й “Севілью”, не забуваймо, що Євген дістався іспанському клубу безплатно, як вільний агент... Футболісти з пострадянського простору на Туманному Альбіоні вважаються придбанням ризикованим. Так, грав у “Арсеналі” Лужний, - але Ребров у “Тотенгемі”, Шевченко в “Челсі” та Аршавін у “Арсеналі” так толком і не заграли... Шева прийшов до “Челсі” після років блискучої гри у “Мілані”. Аршавін був лідером сенсаційної збірної Росії (вийшла у півфінал) на Євро... У Ярмоленка таких досягнень немає. В Україні він зірка, - але не в Європі, не в Англії... Тому усі розмови про “Ліверпуль” або “Челсі” - лише розмови.

“Сток Сіті”, звісно, не лідер англійського футболу. Але і не аутсайдер - у першості 2014/2015 зайняв пристойне 9-те місце (з 20 команд). І дуже важливо: Ярмоленка хоче бачити в “Сток Сіті” головний тренер цієї команди Марк Г'юз. “Ярмоленко - футболіст якраз такого рівня, який потрібний “Сток Сіті”, - каже Г'юз. - Усі наші надії пов'язані з Андрієм. Якщо нам вдасться його підписати, у нас на цій позиції буде гравець топ-рівня”. Якось не віриться, що після такої високої оцінки Ярмоленка Г'юз засадить його на лаву запасних.

Так, “Сток Сіті” восени у Лізі чемпіонів не гратиме. Але ж і проти “Сталі” з Дніпродзержинська на “чудовому” полі дніпропетровського стадіону “Метеор” - теж ні... . Шансом переїхати до Англії треба скористатися.

 

 

Схожі новини