Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стаховський красень. А Шуфричу – ганьба!

Якщо хто забув чи не знає, Нестор Шуфрич досі присутній в українській політиці. Одній з “балакучих голів” Партії регіонів (на “шустрих” телешоу Шуфрич мигтів за часів Януковича чи не найчастіше з однопартійців) наші виборці знову подарували крісло у Верховній Раді - уже як депутату від “Опозиційного блоку”.

У тій ролі Шуфрич відвідав засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ, де знову “відзначився”. Пан Нестор, який раніше заявляв, що не вважає Росію агресором щодо України, залишається послідовним: резолюцію Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка засуджує дії Росії в Україні, член делегації українського парламенту Шуфрич не підтримав.

У принципі, нічого дивного. П’ята колона - вона і в Африці п’ята колона, і в Україні... А от хто здивував, причому приємно, так це український тенісист Сергій Стаховський. Про ганебне голосування Шуфрича мільйони українців дізналися саме з бліц-коментаря про цю подію, який Стаховський розмістив на своїй сторінці у соцмережі Facebook. «Шуфричу раджу близько не підходити. Аморальна істота не знає міри», - коротко, але дуже влучно написав Стаховський.

Здавалося, яке діло відомому спортсмену, який за кордоном буває частіше, ніж в Україні, до нашої політики? Сергій Стаховський - справжній патріот, тож коли бачить, як народний депутат України цю Україну по суті зраджує, Сергій не може мовчати. Свій патріотизм Стаховський доводив уже не раз. Зокрема, торік на Вімблдонському турнірі у Британії, на прес-конференції після переможного матчу з латвійцем Гулбісом, Сергій відмовився відповідати на запитання представника російських ЗМІ. І чітко дав зрозуміти: спілкуватися з російськими медіа він не хоче саме через їхню брехню про Україну.

А вже на початку цього року Стаховський виступав на турнірі Australian Open у кросівках із власноруч зробленим написом “Слава Кіборги”. Молодець! До речі, хто хоче подивитися, як грає тенісист-патріот, невдовзі матиме таку можливість. Один із загальнодоступних вітчизняних телеканалів має намір транслювати тенісний матч на Кубок Девіса між збірними Польщі й України, який відбудеться 16-17 липня у Щеціні. За поперед­ньою інформацією, найкращі вітчизняні майстри ракетки, Сергій Стаховський і Олександр Долгополов, - у складі нашої команди.

Долгополов, як з’ясувалося, також не байдужий до того, що відбувається в Україні. «Багато за останні дні інформації про нову поліцію - з глузуванням, критикою або ще чимось нехорошим (хоча багато й доброго), - написав “Долго” в соцмережах. - Щойно мав радість знайомства вперше! Каюся, зупинився за п’ять метрів до переходу на аварійку на дві хвилини. Не перегороджував шлях пішоходам, але й не за правилами дорожнього руху. Зупинився ззаду екіпаж, підійшов до пасажирських дверей молодий підтягнутий хлопець. Чемно привітався (я відповів так само), і ввічливо попросив переставити машину подалі. Ніяких прохань про документи, аптечку, страховку, чому передній номер не висить! Чітко, лаконічно, з повагою і по ділу. Я швидко переставив машину, навіть з почуттям невеликого сорому, бо знав, що не правий. Так тримати! Сподіваюся, всі там так само навчені діяти по ситуації і запобігати порушенням, а не сприяти їм”.

Долгополов теж молодець. А Шуфрич... Краще, ніж сказав про цього нардепа Стаховський, не скажеш.

Схожі новини