Передплата 2024 «Добрий господар»

Із української збірної до... Росії?

«Пропозиції від російських клубів не приймаються і не обговорюються”, - таку умову поставив своєму агентові екс-футболіст донецького “Металурга” Микола Морозюк. За його словами, сума пропонованої у Росії зарплатні “вплинути на це рішення не могла”. Морозюк урешті-решт опинився в київському “Динамо” і повернувся до збірної України, за яку вже зіграв на “Арені Львів” проти Люксембургу.

Патріотична позиція Морозюка викликає повагу. Справді, переходити до російського клубу після російської анексії Криму і російської агресії на Донбасі - нонсенс... Утім, здається, так думають не всі гравці збірної України. Як повідомив офіційний сайт російського “Амкара”, нападник луганської “Зорі” Пилип Будьківський продовжить кар’єру в клубі з Пермі. Пилип, стверджують у “Амкарі”, присутній у списку футболістів, які вже 19 червня вирушать із пермським клубом на тренувальний збір до Туреччини.

Схоже, фінансова ситуація “Зорі” складна. Якщо вже Віталій Вернидуб, син головного тренера луганського клубу Юрія Вернидуба, перебрався до азербайджанської “Габали”... Будьківський належить донецькому “Шахтарю”, “Зоря” цього гравця лише орендує. Можливо, пропозиція “Амкара” щодо Будьківського була дуже привабливою, і “Шахтар” поставив питання руба: або ідеш у Перм, або сидітимеш у нашому дублі... А може, на рішення Будьківського вплинув приклад екс-гравця маріупольськогго “Іллічівця” і збірної України Богдана Бутка, який уже виступає за “Амкар”? “Вважаю, що переходи українців до Росії не повинні розглядатися під кутом політичної ситуації, - каже Бутко. - З усіх інших країн футболісти можуть переходити до Росії, а українці не можуть?”. Того, що “усі інші країни” з Росією зараз не воюють, а Україна воює, Бутко воліє не помічати...

Уболівальники відреагували на інформацію про перехід Будьківського в російський “Амкар” дуже різко. Це не що інше, як зрада, вважає більшість фанатів, і тепер Будьківському в національній збірній не місце. Краще вже було в дублі “Шахтаря” сидіти, кажуть критики Пилипа, ніж їхати до Пермі... А найкраще загальну думку уболівальників із приводу наших футболістів, які під час війни спокусилися зарібками у РФ, висловив Олег Лужний. Реагуючи на перехід Андрія Богданова до “Ростова”, екс-захисник київського “Динамо”, лондонського “Арсеналу” і збірної України заявив: “Якщо вони туди поїхали, то назад, в Україну, їх уже не треба впускати... Треба дати йому депортацію з країни - і все. Що він за футболіст такий? Він не може грати в Україні, чи що? Я не розумію. Чехія, Білорусь - поїдь куди-небудь, тільки не в Росію”.

...Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін назвав інформацію про переїзд Будьківського в Перм “качкою”. Невже в “Амкарі” просто пожартували? А може, рішуче “фе” від уболівальників таки подіяло...

Схожі новини