Передплата 2024 ВЗ

У Севільї дива не сталося... Катастрофи також

Шанс для України напряму потрапити на Євро — стати найкращою серед усіх груп третьою командою.

Поразка у Севільї значно ускладнила футбольній збірній України боротьбу за одну з двох прямих путівок на Євро-2016 у Франції. Найімовірніше, “синьо-жовті” у своїй групі фінішують третіми... Невже знову стикові матчі? Не обов'язково. Є ще одна маленька “хвіртка” на Євро, і підопічні Михайла Фоменка мають шанс у неї пролізти.

За регламентом відбірного турніру, напряму на Євро потраплять команди, що займуть у своїх групах перше або друге місця. Збірна України ще може це зробити, але... Значно більше шансів на те, що “синьо-жовті” будуть у групі С третіми. Фактично, “бронза” у нас уже в кишені... Утім, якщо постаратися, цю “бронзу” цілком можна перетворити на “золото”! Ще одну пряму путівку на Євро одержить найкраща з усіх груп третя команда. Коли її визначатимуть, результати матчів із останніми командами у групі (у нашому випадку це Люксембург або Македонія) враховувати не будуть. Так чи інакше, у п'яти матчах, що залишилися, збірній України треба постаратися взяти максимум очок. Виходячи зі ситуації в інших групах, збірна України є нині одним із головних претендентів на те, аби стати найкращою третьою командою.

Якщо ж зробити цього не вдасться... Тоді “синьо-жовтим” знову, вже вшосте (!), доведеться грати поєдинки плей-оф. Досвід п'яти попередніх спроб у збірної України дуже сумний. Наші футболісти поступалися у плей-оф до Мундіалів і Євро збірним Хорватії, Німеччини, Словенії, Греції та Франції, і жодного разу бар'єр “стиків” не подолали... Хто може стати суперником “синьо-жовтих” цього разу? Серед найімовірніших учасників плей-оф — збірні Ірландії, Шотландії, Угорщини, Данії, Албанії, Норвегії, Швейцарії, Словенії, Ізраїлю тощо. Усі ці команди можна перемагати. Натомість зі збірними Португалії та Нідерландів, які теж цілком можуть трапитися у “стиках”, краще не зустрічатися... Третьою командою у групі може стати також збірна Росії. Утім, Україну і Росію УЄФА у “стиках”, напевно, розвів би по різних парах. Бо навіщо футбольній Європі такий клопіт...

Схожі новини