Передплата 2024 ВЗ

Путін стане зговірливим, коли Україна буде озброєна!

Провідні лідери європейських країн, а також президент США Барак Обама, як мантру повторюють слова про те, що конфлікт в Україні не можна вирішити військовим шляхом.

Вони, на жаль, обманюють не тільки себе, а й весь світ. Бо як ніхто інший чудово розуміють, що лише дипломатичним шляхом вирішити ситуацію на сході України не вдасться ніколи. Хіба під дипломатією розуміють повну капітуляцію України...

Це лукавство про “дипломатичний шлях” робиться з однією метою — не дати Україні зброю. Панічний страх перед Росією паралізує їхній розум, і вони перетворюються на таких собі кроликів перед удавом у вигляді Путіна.

Натомість все більше тверезомислячих політиків і аналітиків у світі вже криком кричать, що єдиний спосіб зупинити Путіна — це дати Україні летальну зброю. Зволікання, як кажуть, смерті подібне. Причому буквально, тобто кожен день роздумування і просторікування на цю тему забирає життя українських солдатів та мирних жителів. Ба більше, така інфантильна позиція світу заохочує Путіна до чергових агресивних дій, бо він знає, що не отримає по зубах належним чином.

Нещодавно в Сенаті США відбулися слухання щодо ситуації в Україні. Чи не усі експерти, що були там присутні, в один голос казали, що міжнародних санкцій проти Москви замало, єдиний шанс реально допомогти Україні — озброїти її. “Єдина мова, яку розуміє Путін, — це сила, — пояснював на сумному прикладі Грузії Михаїл Саакашвілі. — Зброя потрібна Україні для захисту від російської навали”.

Причому зброю Україні мали би дати не лише країни, які гарантували нам територіальну цілісність згідно з Будапештським меморандумом, а й інші країни НАТО, зокрема ті, які можуть бути наступною ціллю Путіна. Адже на Донбасі йде війна не лише за цілісність України, йде війна за збереження безпеки усієї Європи. Стримуючи російську агресію, українські солдати захищають майбутнє і поляка, і прибалта, і француза, і німця... Чи, може, хтось думає, що заяви Жириновського про те, що “танки Російської Федерації здатні дійти до Варшави за добу”, маячня? Колись він так “жартував” про Крим...

“Летальну зброю для України мають надати не лише Сполучені Штати, про це повинні подумати всі члени НАТО, оскільки кінцева мета Путіна — зруйнувати НАТО”, — таку думку під час слухань у Комітеті Сенату США висловив керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США Мартін Демпсі.

Невже прихильники “дипломатичного шляху” не розуміють, що надання Україні зброї якраз сприятиме переговорному процесу. Переговори тоді є ефективними і результативними, коли учасники є рівноправними. Інакше це не переговори, а обговорення умов капітуляції. Наразі Путін спілкується і з Порошенком, і з лідерами Європи з позиції сили, бо насправді у військовому плані він сильніший. Запаморочення від вседозволеності не дає йому шансів поводитись адекватно. Він впевнений, що боягузлива Європа і не менш боягузливий Обама не наважаться плювати проти Росії, тобто не на словах, а на ділі допомагати Україні. Цю впевненість треба обламати і припинити грати за його правилами.

Путін стане зговірливим на дипломатичних раундах лише тоді, коли зрозуміє, що військовим чином не зможе задовольнити свої хворобливі амбіції. Саме зброя для України сприятиме деескалації конфлікту на Донбасі і посилить дипломатичний тиск на господаря Кремля під час чергових переговорів про мирне врегулювання конфлікту на сході України.

Схожі новини