Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За «сірими» завжди приходять «чорні»...

Навіть дивно, що версію про український слід у вбивстві Бориса Нємцова у Москві висунули не відразу після злочину, а після певної паузи. Мабуть, хтось із пропагандистів “гальманув” чи комусь “не довели” вчасно... Але врешті-решт без “Правого сектору” не обійшлося!

Цю версію офіційно висунув рупор російського Міноборони — телеканал “Звезда”. Можливо, позбавлені розуму жертви російського “зомбоящика”, ті, що “86 % за Путіна”, у цю маячню повірять... Але будь-якій людині, що зберегла бодай залишки здорового глузду, зрозуміло: з відомим опозиціонером розправилися не міфічні “правосєкі”, а опричники російського правлячого режиму. Скоїти такий злочин у такому місці (біля Кремля!) могли тільки ті, що знали: їх ніколи не знайдуть, тому що ніколи всерйоз не шукатимуть... Нємцова розстріляли професіонали. Це замовне політичне вбивство.

Російська пропаганда твердить також про провокацію американців і вбивство через ревнощі. Але, як пишуть західні ЗМІ, попри ці фантастичні версії, реальних убивць у Кремлі шукають серед представників радикальних пропутінських рухів. Серед тих, хто брав участь у недавньому московському “Антимайдані”. Серед тих, хто цькування Нємцова і Макаревича на кисельовському ТБ сприйняв як керівництво до дії... Однак, можливо, чутки про пошуки Кремля у цьому напрямку запустили у західні медіа... путінські спецслужби. Адже в такий спосіб можна відвести підозри Заходу від Путіна і його найближчого оточення. “Нємцова вбила атмосфера ненависті, створена режимом Путіна” — це дуже серйозне звинувачення. Однак, погодьтеся, це все-таки краще (для Путіна), ніж висновок лідерів Заходу на кшталт “одного з лідерів російської опозиції вбили за прямим наказом президента Росії”.

Не знаю, якого висновку дійдуть врешті-решт у США і Євросоюзі, а російські критики Путіна впевнені: Нємцова вбили не “фрікі” з карикатурного “Антимайдану” (типу байкера Хірурга), а представники російської владної “еліти”. Зокрема, є версія, що говорить про певне угруповання в оточенні Путіна, яке “останнім часом набрало силу” і хоче влаштувати в Росії “37-й рік”... Що це за угруповання? Одні підозрюють “силовиків” в оточенні Путіна, які, мовляв, хочуть остаточно розібратися з “лібералами”. (Так називають тих, мабуть, хто з таким методом політичної боротьби, як фізичне знищення усіх “інакомислячих”, іще не згідний). Інші кивають на учасників війни на Донбасі, Гіркіна-Стрєлкова і компанію. Ті начебто незадоволені тим, що Путін “зрадив Новоросію”, і готові розв'язати в Росії громадянську війну...

На Заході ж, думаю, зараз у повному “ауті”. І думають там уже не про Нємцова, і навіть не про Путіна... А про те, що у ядерній державі, яка володіє потенціалом гарантованого взаємного знищення, встановився справжнісінький фашистський режим! Для якого Путін, за всіма законами жанру, може виявитися лише перехідною фігурою. Адже за “сірими”, як писали геніальні брати Стругацькі, завжди приходять “чорні”... Перспектива переходу влади в ядерній Росії до рук лідера, порівняно з яким навіть Путін буде великим демократом, Захід дуже лякає... А треба було не вдавати стільки років, що нічого страшного в Росії не відбувається! Хотіли робити з Путіним гешефт? Молодці. А тепер вигрібайте по повній програмі.

Хоча, не виключаю, деякі західні лідери і зараз, після розстрілу Нємцова, робитимуть вигляд, що ніц не сталося. Якщо колишній (а може, і майбутній) президент Франції Саркозі вважає, що, попри анексію Криму і війну на Донбасі, кораблі “Містраль” Росії продавати можна... То хіба Саркозі змінить свою думку після вбивства Нємцова? В Україні Путін убив тисячі, і на Саркозі це особливого враження не справило...

Схожі новини