Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Помститися «Генгаму» треба з «холодною» головою

Провінційний “Генгам” виявився для київського “Динамо” твердим горішком

Поступаючись гостям у класі, футболісти французького клубу робили все для того, аби вивести динамівців із рівноваги. На жаль, провокація “Генгама” була вдалою. Спочатку на неї повівся словенський арбітр, що закривав очі на нахабну штовханину у виконанні господарів. А згодом не витримали нерви у Ярмоленка і Беланда. Можна довго сперечатися, чи тягнули їхні порушення на пряму “червону”... Але чи є сенс? У “сухому залишку” — поразка у Бретані та великі кадрові проблеми перед матчем у Києві. Крім Ярмоленка й Беланда, не зіграє також травмований Сидорчук. Ще не готові Гармаш і Мбокані... Єдина втіха — Ленс уже відновився і зможе взяти участь у четверговій битві на “Олімпійському”.

Брудна гра “Генгама” розпалила динамівських фанів. Квитки на матч-реванш розкуповують як гарячі пиріжки, цілком може бути аншлаг... Підопічні Реброва прагнуть помсти, тож, ймовірно, з перших хвилин полетять до воріт “Генгама”. У цьому криється певна небезпека. І вона не лише у потенційній швидкій контратаці суперника. Французи, напевно, знову спробують спровокувати динамівців на жорсткі дії. Якщо кияни на це поведуться, це може мати сумні наслідки. Для Кравця, Рибалки й Віди жовта картка у київській грі з “Генгамом” означатиме, що наступну гру в Лізі Європи вони пропустять... У матчі-відповіді “Динамо” найбільше потрібна “холодна” голова.

“Дніпру” в матчі-відповіді з “Олімпіакосом” найголовніше забити гол. Тоді господарям треба буде забивати вже чотири (у першому матчі “Дніпро” переміг 2:0). Завдання “Дніпру” начебто під силу... Але, по-перше, грецький клуб славиться своєю грою на рідному стадіоні. У Піреї “Олімпіакос” восени переміг навіть “Ювентус”. Грецькі фани вміють створити на трибунах атмосферу пекла (для команди гостей). “Дніпру” важливо не пропустити швидкий гол, інакше буде важко... По-друге, у матчі в Києві “Дніпру”, треба це визнати, відверто пощастило. І голи у ворота “Олімпіакоса” влетіли зовсім не обов’язкові, і арбітр у спірних ситуаціях приймав рішення на користь дніпропетровців. У Піреї футбольна Фортуна може від “Дніпра” відвернутися... Але сподіваємося, усе буде добре. Особливо якщо Коноплянка нарешті зіграє так, як уміє. У Києві Євген був на полі не дуже помітний...

Схожі новини