Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не кажи “гам”, поки не переміг “Генгам”

Разом із уже майже весняним сонечком до нас прийшов весняний футбол.

Завдяки жеребу, що “подарував” “Шахтареві” cаму “Баварію”, довкола львівського матчу “гірників” у Лізі чемпіонів багато шуму. Попри це, спортивної інтриги у цьому поєдинку небагато. При всій повазі до “Шахтаря”, теперішня “Баварія” йому не по зубах... Значно цікавішими з футбольної точки зору будуть четвергові матчі українських клубів, “Динамо” й “Дніпра”, у Лізі Європи.

Коли “Динамо” випав “Генгам”, усі сказали — пощастило. Справді, клуб із маленького бретонського містечка до грандів не належить... Але, по-перше, французька першість у розпалі, а кияни лише втягуються у сезон після тривалої зимової перерви. А по-друге, “Генгам” останнім часом у чудовій формі. Останньої поразки у чемпіонаті зазнав іще 18 січня від “Марселя” (у гостях). А потім “Генгам” переміг удома “Лорьян”, зіграв на виїзді внічию з “Бордо”, переміг удома “Монако” і на виїзді — “Метц”. У Кубку Франції “Генгам” вийшов до чвертьфіналу. У чемпіонаті Франції суперник “Динамо” зараз на 8-му місці, випереджаючи, зокрема, “Нант”, “Лілль”, “Тулузу” і “Ланс”. Зважаючи на те, що з французькими клубами наші грають традиційно погано, суперник у підопічних “Реброва — далеко не простий. Водночас, якщо кияни не пройдуть “Генгам”, ніхто в Україні їх не зрозуміє... Добре хоч, перший матч кияни грають на виїзді. Якщо у Бретані заб'ють бодай гол, то в Києві буде легше.

Складніше завдання стоїть перед “Дніпром”. Грецький “Олімпіакос” зараз на повному ходу. На початку січня йшов у першості Греції другим, після ПАОКа. Але після того, як головним тренером “Олімпіакоса” став екс-наставник “Порту” Вітор Перейра, справи у команди з Пірея пішли краще. Зараз “червоно-білі” лідирують у чемпіонаті, випереджаючи “Панатінаїкос”, що йде другим, на шість очок. В останньому турі “Олімпіакос” розгромив “Ерготеліс”. У складі суперників “Дніпра”, зокрема, відомий голландець Афелай, французький ветеран Абідаль, нападник збірної Греції Мітроглу... Підопічним Маркевича буде важко. Мало того, що в нас іще міжсезоння, так іще й перший матч “Дніпро” зіграє в Україні. Ще й на “нейтральному”, як висловився Селезньов, полі — у Києві... Попри все, шанси “Дніпро” має. Але — не пропустити в Києві! Якщо вдома буде бодай нічия 0:0, у Піреї можна буде сподіватися на швидку контратаку... Зрештою, якщо Коноплянка хоче перейти до Англії, мусить довести, що він цього вартий.

Схожі новини