Передплата 2024 «Добрий господар»

Уже ніхто нікуди не їде...

Відмовившись від пропозиції «Роми», Коноплянка, можливо, «поховав» свою кар’єру

Поставивши на вуха українську футбольну громадськість розповідями про “от-от” від’їзд свого хавбека Євгена Коноплянки до Рима, керівники “Дніпра” цю громадськість банально... обдурили. Як з’ясувалося, Коноплянка і не думав переходити в італійську “Рому”... І знаєте чому? Не дозволив тато, за сумісництвом — агент Євгена.

У «Дніпрі» вже базікали про мед­огляд у Римі, на який “сьогодні-завтра” вирушить Коноплянка, а сам футболіст іще... визначався, чи варто йому покидати Дніпропетровськ. Урешті-решт, Євген (очевидно, не без порад свого батька Олега) вирішив залишитися у “Дніпрі”. За версією футболіста, він пообіцяв власнику клубу Ігореві Коломойському, що до завершення свого контракту, тобто до літа 2015 року, нікуди не поїде. От тільки не зрозуміло, навіщо це Коломойському?

Якщо до літа Коноплянка не підпише з “Дніпром” новий контракт, то, щойно чинний контракт завершиться, стане вільним агентом. І тоді зможе піти з “Дніпра” до іншої команди без будь-якої для “Дніпра” компенсації... Новий контракт із “Дніпром” Коноплянка, як неодноразово повідомляли ЗМІ, підписувати навідріз відмовляється. То хіба не краще було Коломойському продати зараз Коноплянку в “Рому” — щоб одержати за Євгена бодай якісь кошти?

Як інформує видання Roma Today, спортивний директор “Роми” Вальтер Сабатіні, який вів переговори з “Дніпром” і Коноплянкою, обурився поведінкою футболіста і припинив перемовини. Мовляв, скільки можна чекати, поки гравець “розродиться” рішенням... З одного боку, Коноплянка має повне право вибирати, де йому краще. І якщо його не влаштовує зарплата у “Ромі” (італійці начебто пропонували Євгенові менше, ніж той має у “Дніпрі”), футболіст має право відмовитися від пропозиції... Водночас гроші — далеко не все у футболі. Чемпіонат Італії, порівняно з чемпіонатом України, — більш висока сходинка у спортивній кар’єрі. За всієї поваги до “Дніпра”, у “Ромі” Коноплянка одержав би значно більше можливостей для свого професійного росту.

Можливо, Євген сподівається, що йому ще вдасться перейти в один із клубів англійської Прем’єр-ліги? (В Італії, казав головний тренер “Дніпра” Мирон Маркевич, Коноплянці було би складно). Але сумніваюся, що тепер, після скандального зриву переговорів із “Ромою”, інший європейський клуб захоче морочитися з трансфером Коноплянки...

Схожі новини