Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Правда УЄФА очі коле?

За інформацією з офіційної сторінки київського “Динамо” у “Фейсбуку”, УЄФА офіційно заборонив використання на матчах єврокубків в Україні вищезгаданого слогану.
Так, поведінка фанатів, які вивісили банер, була провокативною і безвідповідальною. “Арена Львів” уже і так під санкціями — покарана ФІФА за “неправильну” символіку під час матчу Україна-Сан-Марино. Не вистачало ще, аби санкції застосував УЄФА... Водночас по суті банер абсолютно справедливий! Перефразовуючи гасло We care about football (“Ми піклуємося про футбол”), фанати в іронічній формі нагадали чиновникам УЄФА про їхні недавні рішення в інтересах Росії. В обхід усіх правил УЄФА кримські клуби грають у чемпіонаті Росії — а відомство Платіні, замість накласти на Російський футбольний союз суворі санкції (аж до призупинення участі російських команд в усіх турнірах під егідою УЄФА), лише відсторонено знизує плечима. Питання заслухали, створили комісію, “розбираються”... Росія — держава-агресор, що анексувала Крим і розв'язала війну на Донбасі. Росію засуджує увесь цивілізований світ, — а УЄФА віддає Санкт-Петербургу відразу кілька матчів футбольного Євро-2020! Інакше, як вершиною цинізму, назвати це годі.
Безпринципними “прогибами” УЄФА перед Кремлем обурюються також у Європарламенті. “ Росія проводить агресивну політику стосовно своєї сусідки України, — констатувала голова фракції “зелених” у ЄП Ребекка Гармс. — Росія порушила правила міжнародного футболу, включивши у свій національний чемпіонат кримські клуби. Уже цього вистачає для того, щоб не проводити в Санкт-Петербурзі матчі Євро-2020”. Пані Гармс також пояснила, чому саме УЄФА так піклується про Росію: “Усе впирається в гроші. Спонсорські контракти з "Газпромом" УЄФА цінує вище за власні правила". Як кажуть фанати — ганьба!

Схожі новини