Передплата 2024 ВЗ

Якщо Добкін не сепаратист, то, може, і Путін — не окупант?

На тлі драматичних подій на сході України і так званого перемир’я уся інша інформація відходить на другий план і губиться у павутині Інтернету. Резонансних подій, які у мирний час могли б справити ефект “бомби”, нині у стрічках новин навіть червоним шрифтом не виділяють.

Саме так, буденно і непомітно, промайнула новина, що Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього глави Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, який підозрювався у сепаратизмі. Генеральний прокурор Віталій Ярема вважає законним закриття кримінального провадження. Слідство, мовляв, не побачило в діях одіозного політика складу злочину. «Ми досліджували висловлювання Михайла Добкіна. Експертиза (лінгвістична. — Авт.) дійшла висновку, що в його діях немає закликів до повалення державного ладу і суверенітету. Тому ми ухвалили таке рішення відповідно до чинного законодавства», — сказав Ярема.

Ех, Ярема, Ярема... Багато українців були щодо вас ліпшої думки. За кого ж ви нас маєте і на що розраховуєте? Що людям зараз не до Добкіна? Що війна все спише? Мабуть, саме так розмірковувало керівництво держави, яке приймало це непросте і, м’яко кажучи, непопулярне політичне (!) рішення. Мовляв, українське суспільство настільки залякане війною з Росією, що Добкін для них — задрібна “сошка”, аби дуже перейматися.

Чому Допу вирішили реабілітувати — чи хтось дуже впливовий на кшталт Коломойського заступився, чи “бабло перемагає добро”, чи Добкін був у списку “заручників”, яких, згідно з “мирним планом”, мали відпустити на волю — це питання другорядні. Основне — чи розуміє керівництво країни, що такими “другорядними” діями вбиває віру у справедливість, за яку люди і вийшли на Майдан? Зраджує і нівелює Революцію гідності. Про яку гідність може йтися, коли Добкін тепер — законослухняний громадянин, руками Генпрокуратури відмитий, а відтак чистий перед законом. А у тому, що казав, мовляв, майданівців, які є «ідіотами» та «психопатами зі сміттям в голові» треба “роззброїти, а тих, хто чинитиме опір, фізично знищити”, лінгвісти (слідство перестрахувалося і завбачливо перекинуло відповідальність на якихось невідомих лінгвістів) ніякої крамоли не побачили. Як не знайшли складу злочину та ознак сепаратизму у закликах екс-губернатора Харківщини скасувати пакт Молотова-Ріббентропа і у такий нехитрий спосіб від’єднати від України західні області, від яких, на думку Добкіна, всі проблеми в державі...

Нам обіцяли “жити по-новому”, а виходить, все повертається на круги своя... На жаль, горезвісний приклад Ющенка, який обіцяв бандитам — тюрми, а натомість вони отримали ще ліпші посади, а деякі й державні нагороди, повторюється. Відсутність політичної волі втілити в життя очікування людей, недолуга, лицемірна політика Ющенка призвели до реваншу Януковича і трагічних наслідків. До реваншу яких сил може призвести реабілітація Міші Добкіна, який і розпочав оцю істерію про “фашистів на Майдані”, який виплекав розсадник “тітушок”, а потім і терористів — бандитське формування “Оплот”? Якщо влада визнає, що Добкін не сепаратист, то, може, і Путін не окупант? Цікаво, що про це скажуть лінгвісти?..

Схожі новини