Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рагу зі синьої птиці» – це були квіточки...

Російський музикант Андрій Макаревич відвідав кілька звільнених від терористів населених пунктів Донбасу — аби побачити, що там відбувається, на власні очі.

Лідер “Машини часу” дав у Святогірську невеличкий концерт. Як написав сам Макаревич, слухачами були в основному діти... Знайти якийсь склад злочину в таких діях відомого співака й композитора може тільки божевільний. І тим не менше, після того, як Макаревич заспівав дітям на Донбасі, у Росії його просто зацькували.

Депутати Держдуми, повідомили “Известия”, хочуть позбавити Макаревича усіх звань і ордена “За заслуги перед Вітчизною” — бо він начебто “пропагує відкриту антиросійську політику”. Засудив поїздку Макаревича на Донбас співак Йосиф Кобзон. При цьому “згадав”, як він малим ховався на Донбасі від “бандерівських банд”... Відомий публіцист-“яструб” Олександр Проханов у тих же “Известиях” написав: “Макаревич... поїхав до України і в розташуванні українських військ у Слов’янську, посеред диму руїн, на яких іще не вивітрилася кров ополченців — захисників цього славного міста, дав концерт. Його музика надихала українських артилеристів, які відразу ж після концерту вирушили на позиції і з важких гаубиць довбали будинки, школи та шпиталі Донецька, розриваючи на частини донецьких дівчаток. Його музику чули полонені ополченці, що сидять у підвалах і яким битами роздрібнили руки і ножами викололи очі... Кров російських людей — на пальцях Макаревича. Жодною кислотою не змити цю кров”.

Ще раз: цю огидну, брехливу геббельсівську маячню надрукувала цілком офіційна, зовсім не маргінальна російська газета “Известия”! Це жах... Ну добре, Проханов — маразматик зі стажем. Але кінорежисер Нікіта Міхалков? На жаль, після ознайомлення з його реакцією на поїздку Макаревича надій на те, що Міхалков — розумово нормальний, не залишається.

“За 200 км від того місця... де виступає Макаревич, Краснодон, де була «Молода гвардія»,- розповів Міхалков. — І там Любов Шевцова у виконанні Інни Макарової теж танцювала перед німцями. Але в цей час її товариші, поки німці дивилися й слухали, а вона танцювала, спалювали й підривали комендатури. Потім їх усіх кинули в шахту, вони всі там загинули... Я дуже сподіваюся, що... пана Макаревича не спіткає доля краснодонців. І він свого часу закінчить життя у своєму ліжку, а не в шахті”.

Фактично, Міхалков в ефірі російського ТБ пригрозив Макаревичу фізичною розправою... Вибачаюся за довгі цитати, але вони були потрібні — аби усвідомити глибину падіння домінуючого нині російського інтелектуального нурту... Макаревича шкода — ну як жити в одній країні з такими ідіотами? Хоча співак загартований ще з радянських часів (багаторічну травлю “Машини часу” розпочала колись наклепницькою статтею “Рагу зі синьої птиці” газета “Комсомольская правда”), не виключаю, що лідеру “Машини часу” таки доведеться емігрувати з Росії. Від свого права вільно говорити те, що думає, Макаревич не відмовиться. «Не стоит прогибаться под изменчивый мир — пусть лучше он прогнется под нас». Але говорити правду в Росії Путіна усе важче і важче.

Шовіністична вакханалія у виконанні проханових і міхалкових переконливо доводить: Росія впевнено рухається у бік Північної Кореї. Нещодавно читав на одному зі сайтів подорожні замітки з цього тоталітарного “раю” — авторства однієї молодої російської спортсменки. Уявіть, цій вихованій путінським режимом дівчині у державі голоду, концтаборів та ідеологічного маразму сподобалося...