Передплата 2024 ВЗ

«Наша позиція незмінна»... Страусяча!

Як повідомив товариш Красильников, президент СК ЧФ (колишній “Севастополь”), кримські футбольні клуби розпочнуть у п’ятницю свої виступи у турнірі під егідою Російського футбольного союзу. “8 серпня граємо в матчі на Кубок Росії проти ТСК із Сімферополя, ця гра стане першою у рамках офіційних російських змагань”, — заявив Красильников.

А ялтинська “Перлина”, розповів президент СК ЧФ, зіграє того ж дня з російським клубом “Сочі”.

Тиждень тому РФС таки наважився прийняти під свій дах футбольні клуби з українського Криму. Щоправда, керівні органи ФІФА і УЄФА чиновники РФС про цю авантюру офіційно ще не повідомили... Можна припустити, що на РФС жорстко тисне російська влада. “Приймайте, і крапка!”. Водночас російські футбольні чиновники добре розуміють, що виступ кримських клубів у російських турнірах без офіційної згоди Федерації футболу України — кричуще порушення. І що Росія може нарватися тепер на суворі санкції міжнародних футбольних інституцій. Аж до виключення російських клубів із Ліги Європи і Ліги чемпіонів і позбавлення Росії права проводити Мундіаль-2018.

У цій ситуації просто “вкурвлює” безхребетна, боягузлива, страусяча позиція керівників нашої Федерації! Відразу після інформації про скандальне рішення РФС ФФУ мала б надіслати до ФІФА і УЄФА жорстку ноту протесту — з вимогою суворо покарати РФС за порушення міжнародних футбольних законів. Але у нашій Федерації обмежуються лише розпливчастими заявами “для внутрішнього вжитку”. “Ні на які переговори з РФС Федерація футболу не йшла, не йде і не піде, — запевнив віце-президент ФФУ Анатолій Попов. — Кримські клуби, кримський футбол — це надбання України”. Заява президента ФФУ Анатолія Конькова — ще більш “ніяка”. “Нашу позицію ми виклали раніше і досить чітко... Вона, позиція, незмінна. Будемо відстоювати інтереси українського футболу”... І ось — повідомлення від середи, 6 серпня. Прес-секретар ФФУ Павло Терновий розповів: наша доблесна Федерація і досі не визначилася з датою проведення Виконкому, на якому мали б вирішити, як же діяти у відповідь на нахабний демарш РФС...

По безхребетній позиції Анатолія Конькова добре проїхався екс-президент Професійної футбольної ліги Святослав Сирота: “Якщо цей товариш не розуміє різниці між нотою протесту і “наша позиція незмінна”, то він або просто дурень, або лицемір... Це все одно, якщо з вашої квартири злодії за вашої присутності виносять меблі, а ви замість того, щоб зателефонувати до міліції, кажете (навіть не злодіям, а своїм співмешканцям): “Моя позиція незмінна, я проти того, щоб у нас вкрали меблі”.

Та хіба тільки у кримських клубах справа? Після того, як російські терористи збили над Донбасом пасажирський “Боїнг”, футбольні люди з Нідерландів, Німеччини, Англії заговорили про бойкот російського Мундіалю-2018. До країни-вбивці, кажуть, яка відкрито спонсорує тероризм, не поїдемо! А керівники Федерації футболу України, проти якої Росія веде криваву війну, про бойкот російського Мундіалю... ані пари з вуст. Футбол поза політикою? У мирний час — так. Але ж не тоді, коли щодня вбивають наших громадян.

Схожі новини