Передплата 2024 «Добра кухня»

Вони не бачилися у фіналі 24 роки...

Вирішальний матч Мундіалю-2014, Аргентина-Німеччина, стане повтором фіналів 1986 і 1990 років.

На Мундіалі-1986 у Мексиці Аргентина перемогла Німеччину з рахунком 3:2. Через чотири роки, на Мундіалі-1990 в Італії, Німеччина взяла реванш, здолавши Аргентину 1:0. З того часу Аргентина до фіналу не доходила. Німці грали у фіналі на Мундіалі-2002, але програли бразильцям... Недільний поєдинок буде суперпринциповим! Німеччина не була чемпіоном світу 24 роки, Аргентина — 28 років. Німеччина може стати першою європейською збірною, що завоює чемпіонство в Америці. Не менший стимул є і в Аргентини: виграти Мундіаль у “лігві” свого заклятого футбольного ворога — пихатої Бразилії.

Півфінальний поєдинок Аргентина-Нідерланди став тріумфом захисників. Оборонці обох збірних на відмінно впоралися зі своїми обов'язками, виключивши з гри лідерів команд — аргентинця Ліонеля Мессі та голландця Арьєна Роббена. Фактично, кожен із тих великих нападників мав за всю гру по пів момента. У першому таймі Мессі пробивав штрафний — воротар був на висоті. Наприкінці другого тайму Роббен вийшов на ударну позицію перед воротами Аргентини, але захисник вибив м'яч на кутовий... У першому таймі краще виглядали аргентинці, у другому і в додатковий час — голландці. Здавалося, ось-ось, і “помаранчеві” дотиснуть “біло-голубих”. Схоже, так здалося і головному тренеру Нідерландів Луї Ван Галу. Він зробив третю заміну, випустив форварда Хунтелаара. Але той мало чим себе проявив... Може, варто було замість Хунтелаара випустити перед серією післяматчевих пенальті резервного голкіпера Крула, який так добре показав себе у такій серії з Коста-Рикою? Напевно, Ван Гал не вірив, що ця хитрість може дати результат удруге поспіль...

Шанси німців у фіналі видаються кращими. Після погрому Бразилії Німеччина впевнена у своїх силах, яких у неї залишилося більше. Німці грали на день раніше, до того ж бразильці їх так не ганяли, як голландці аргентинців... Водночас, Аргентина у матчі з Нідерландами зіграла дуже щільно, “зв'язавши” суперника. Німці не люблять, коли з ними грають у такий “італійський” футбол... Напевно, саме недільний фінал вирішить, хто стане володарем “Золотого м'яча ФІФА” 2014 року. Якщо чемпіоном стане Аргентина, цей почесний приз знову віддадуть Мессі. Хоч голландці його закрили, у попередніх матчах Лео грав класно, фактично витягнув “біло-голубих” у півфінал... Якщо ж виграють німці, “Золотий м'яч” одержить хтось із підопічних Йоахіма Льова. Я би віддав цю нагороду нападнику Томасу Мюллеру. Грає він не настільки ефектно, як Мессі чи Роналду, — зате дуже ефективно.

Фоторепортаж можна переглянути тут

Схожі новини