Передплата 2024 ВЗ

ФІФА тягне “канаріньос” у фінал

Суддівство мексиканця Марко Родригеса у поєдинку Італія-Уругвай було жахливим. Фактично, той Родригес “убив” Італію. Спочатку невідомо за що вилучив із поля італійця Маркізіо, а згодом не побачив, як уругваєць Суарес укусив італійця К'єлліні... Суддю Родригеса дискваліфікували до кінця Мундіалю? А дзуськи! Такі арбітри ФІФА дуже потрібні. Замість покарати, скандального мексиканця призначили... головним суддею півфіналу Бразилія-Німеччина.
У поєдинку Італія-Уругвай “скуадру адзурру” задовольняла нічия, яка виводила її з групи D із другого місця. Коли італійцям потрібна нічия, вони, як правило, її добиваються. Ось і в тому матчі усе йшло до мирової. Італія впевнено контролювала гру... І тут втрутився суддя Родригес. Епізод, у якому мексиканець угледів пряму червону картку для Маркізіо, не тягнув навіть на жовту... Маркізіо в цій збірній Італії — ключовий футболіст. Звичайно, італійцям стало важче, і після “стандарту” Уругвай забив. Родригес мав вирівнювати склади команд: увесь світ бачив, як у штрафному майданчику Італії Суарес укусив за плече К'єлліні... Увесь світ — але не мексиканський арбітр! Він “не помітив” порушення з боку Суареса. Якого після матчі з Італією ФІФА дисквалікувало на дев'ять поєдинків — саме за укус К'єлліні...
Саме такий варіант — “вбивство” Італії і післяматчева дискваліфікація Суареса — у підсумку найбільше влаштував збірну Бразилії. Вигнання Суареса з Мундіалю деморалізувало Уругвай. І “канаріньос” одержали в чвертьфіналі у суперники не незручних для себе італійців чи уругвайців, а прийнятнішу Колумбію... Махінатори з ФІФА, майже не ховаючись, тягнуть Бразилію до фіналу. Йозефу Блаттеру і усій його корупційній гоп-компанії вкрай необхідно, аби Мундіаль виграли саме його господарі. По-перше, це забезпечить ФІФА додаткові гроші. (Чим довше тримаються на турнірі його господарі, тим більше продуктів від офіційних спонсорів ФІФА споживають місцеві вболівальники. Тож і ФІФА перепадає більше). А по-друге, лише у випадку перемоги Бразилії є надія на те, що в країні закриють очі на страшні фінансові розтрати, допущені в ході підготовки до Мундіалю. Ще один гучний скандал ФІФА зараз не потрібний (“розгрібають” купівлю Катаром Мундіалю-2022). Тому й роблять чиновники від футболу усе для того, аби підопічні Сколарі почувалися на полі комфортно.
Схоже, головний тренер збірної Німеччини Йоахім Льов проблеми зі суддівством передчуває. Тому зробив хід на випередження. "На Мундіалі в Бразилії ніхто не грає брутальніше й жорсткіше, ніж самі бразильці, — заявив Льов напередодні півфіналу. — У їхній грі дедалі менше традиційної латиноамериканської витонченості. Врешті-решт, це повинен присікати суддя". Що це, як не “тонкий натяк” на можливу упередженість арбітра Родригеса?

Схожі новини