Передплата 2024 «Добра кухня»

Чвертьфінальний хіт - Німеччина проти Франції

У півфіналах команд зі Старого світу буде, найімовірніше, не менше двох (а може бути й три), тож із європейським футболом усе гаразд. А ще й упертій Швейцарії мало бракувало до того, аби пройти в 1/8 фіналу титуловану, але не надто переконливу Аргентину... Головним хітом чвертьфіналів буде саме європейське дербі — суперматч Німеччина — Франція.
Уболівальники зі стажем пам'ятають протистояння німців і французів у півфіналі іспанського Мундіалю 1982 року. Той поєдинок-трилер по праву вважають одним із найкращих в історії чемпіонатів світу. Основний час тоді завершився внічию 1:1. У додатковий час елегантні французи повели 3:1. Здавалося, усе... Але залізні німці зрівняли — 3:3! А потім були сильнішими від “мушкетерів” у серії пенальті... Хто буде кращим цього разу? Сили команд абсолютно рівні. Обидві збірні спочатку впевнено перемогли у групах (до речі, вперше в історії Мундіалів до 1/4 фіналу вийшли усі переможці груп), а потім досить натужно подолали в 1/8 фіналу Нігерію і Алжир... Я вболіватиму за французів. Чим далі вони пройдуть, тим більше майбутні суперники збірної України її боятимуться: “Вони ж перемагали саму Францію!”.
Південноамериканське дербі Бразилія — Колумбія також непередбачуване. “На папері” фаворитом є господарі Мундіалю. Але “канаріньос” не демонструють чемпіонської гри. Фактично, до 1/4 фіналу “пентакампеони” потрапили лише завдяки тому, що чилієць Пінілья влучив на передостанній хвилині додаткового часу в поперечку... У складі Колумбії — найкращий бомбардир Мундіалю Джеймс Родрігес. Нападники ж Бразилії поки що не вражають. Неймар виданих авансів не виправдовує. Фред ніякий, Халк старається, але не більше. Ще є Жо. Фанати московського ЦСКА, коли він там грав, казали: “Добре, що немає в нас форварда Па. А то б іще та атакувальна ланка була”... Утім, Бразилія завжди Бразилія, тим більше коли грає перед своєю публікою.
Загалом, явний фаворит є тільки в одному чвертьфінальному протистоянні. Ліміт подвигів Коста-Рики на Мундіалі не безмежний і мав би вичерпатися в матчі з Нідерландами. Хоча футболісти з Центральної Америки спіймали кураж, більш високий клас “помаранчевих” повинен датися взнаки. Голландці просто не можуть собі дозволити змарнувати такий шанс на вихід до півфіналу... Натомість у поєдинку Аргентина — Бельгія фаворит лише номінальний. Зірок у складі Аргентини більше (один лише Ліонель Мессі чого вартий!), але, якщо судити за якістю продемонстрованої на Мундіалі гри, шанси Бельгії є не гіршими. Обидві команди наприкінці поєдинків 1/8 фіналу суттєво додавали, що свідчить про їхній прихований потенціал. Звичайно, багато залежатиме від того, як бельгійці зарадять собі з Мессі. Швейцарія не дала йому забити, — але гольовий пас на Де Марію аргентинський унікум усе-таки віддав...

Схожі новини