Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нарешті тріумф Європи

Розгромивши Гондурас і Швейцарію, французи в матчі з Еквадором обмежилися нульовою нічиєю. Підопічні Дешама мали купу моментів для того, аби забити, але м'яч у ворота еквадорців уперто не йшов. Мабуть, думками “півники” були вже в 1/8 фіналу... Зате роззабивалися в паралельному матчі швейцарці. Точніше, швейцарець — усі три голи Гондурасу забив Шакірі. Гондурас став третьою збірною на Мундіалі-2014 (ще Австралія і Камерун), яка на груповому етапі програла усі три матчі, не набравши жодного очка.
Збірна Боснії і Герцеговини “гримнула дверима”, здобувши у третьому матчі в групі, проти Ірану, свою першу в історії перемогу у фінальному турнірі Кубку світу. Загалом, балканці справили приємне враження. Гадаю, саме Боснія, а не Нігерія, мала б зайняти у цій групі друге місце... Але футбол, як і історія, умовного способу не визнає. Напевно, дебютантам-боснійцям забракло досвіду, особливо в матчі з досвідченими нігерійцями.
Унікум Мессі вивів Аргентину до 1/8 фіналу з першого місця в групі, тож тепер ця збірна зіграє зі Швейцарією. На папері фаворитом є Аргентина, але я б не здивувався, якби у чвертьфінал вийшла Швейцарія. От не піде раптом у Мессі гра — що тоді робитимуть його партнери?.. У парі Франція — Нігерія ставив би однозначно на європейців. Навряд чи у французів у цьому матчі виникнуть якісь проблеми.

Схожі новини