Передплата 2024 ВЗ

Берегла Росія очко, та не вберегла...

Разом із фанатами Бельгії її перемозі раділи мільйони українських уболівальників.

Цапом-відбувайлом у Росії вже готуються призначити... головного тренера збірної Фабіо Капелло. Його розкритикував, зокрема, чемпіон Європи 1960 року в складі команди СРСР Віктор Понєдельнік. Мовляв, італієць привіз збірну Росії до Бразилії без “заготовок”, і “шукає гру команди тільки по ходу чемпіонату, а то й по ходу конкретного матчу”... На мою думку, Понєдельнік звинувачує Капелло безпідставно. Якби не італійський фахівець, росіяни пропустили би від бельгійців не один гол, а цілу “торбу”.

Ви будете сміятися, але, за даними соціологічних опитувань, аж близько 25 % росіян упевнені, що їхній збірній до снаги вийти у фінал бразильського Мундіалю... На відміну від цих нестримних російських оптимістів, досвідчений Фабіо Капелло прекрасно усвідомлює, що працює зовсім не із зірками. Тактику на конкретний матч Капелло будує від суперника. Дон Фабіо прекрасно розумів, що атакувальна гра росіян проти швидких бельгійців призведе до катастрофи. Мало того, що вельми посередні нападники росіян не заб'ють, так іще команда нарветься на стрімку бельгійську контратаку. А в російському захисті — підстаркуваті “равлики” Березуцький та Ігнашевич... Капелло намагався зіграти другим номером, сподіваючись на гнилу нічийку. Але омріяне очко Росія не вберегла. Наприкінці матчу невтомний Азар вивів на ударну позицію Дівока Оріджі, і той забив. Разом із фанатами ”червоних дияволів” перемозі Бельгії раділи мільйони українських уболівальників... Ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла!

Росію могла “поховати” Південна Корея, але Алжир був того вечора набагато сильнішим. Тепер, аби вийти з групи, росіяни мусять перемагати алжирців. Судячи з гри, яку збірні Росії і Алжиру продемонстрували в другому турі, до 1/8 фіналу повинні виходити африканці. Теоретичні шанси на вихід із групи Н мають і корейці, але це радше з області фантастики.

Португалець Криштіану Роналдуніяк не може забити свій перший на Мундіалі гол. Щоправда, “красунчик” уже віддав свій перший гольовий пас. Саме з передачі Роналду зрівняв рахунок у матчі зі США Варела — на п'ятій (!) компенсованій арбітром хвилині другого тайму. Дві нічиї у другому турі ще більше заплутали ситуацію у групі G. Шанси на вихід до 1/8 фіналу мають усі чотири команди. Щоправда, перспективи збірних Німеччини й США є більш райдужними. Аби вийти з групи, цим збірним достатньо в останньому турі зіграти між собою внічию.

Головним тренером збірної США є німець Юрген Клінсманн, тож на Мундіалі вже заговорили про можливу змову. Мовляв, замість по-справжньому битися, німці й американці “розкатають” договірну нічию... Подібні скандали на Мундіалях бували. Зокрема, 1982 року в Іспанії нічия у матчі між збірними Німеччини й Австрії виводила з групи ці команди, залишаючи за бортом змагань збірну Алжиру. Європейці тоді “розписали” явно договірну мирову, і алжирці, що обіграли на груповому етапі німців, поїхали додому... Як буде цього разу? Хотілося б, аби по-чесному. Можливо, запобіжником, який убезпечить матч Німеччина — США від залаштункових торгів, стане саме наявність на тренерському містку збірної США німця Клінсманна? До поєдинку через це прикута особлива увага, навіть якщо немає підстав для підозр, вони так чи інакше будуть. А тут іще й турнірна доля володаря “Золотого м'яча ФІФА” Роналду в тому числі й від матчу Німеччина — США залежить... Ні, найімовірніше, німці з американцями не захочуть ризикувати, і долю поєдинку вирішить чесна спортивна боротьба. До речі, за певних обставин лідери групи, німці, можуть не потрапити до 1/8 фіналу. Скажімо, Німеччина програє Штатам із рахунком 0:3, а Гана з таким же рахунком здолає Португалію... У “групі смерті” можливі будь-які сюрпризи.

Схожі новини