Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Ацтеки” не здаються

Якби таке трапилося вперше, ми би Блаттеру повірили. Але до російської збірної жереб виявляє неабияку прихильність постійно — і у відбірних циклах, і на фінальних турнірах чемпіонатів світу і Європи.
Перспективна збірна Бельгії, яка у групі Н є лідером за кількістю виданих їй напередодні Мундіалю авансів, — команда дуже молода. У матчі з Алжиром малодосвідчені бельгійці страшенно нервували, тож підібрали ключі до воріт африканців аж наприкінці другого тайму... Алжир у першому таймі непогано захищався, але в атаці, крім епізоду, коли суддя призначив пенальті у ворота Бельгії, не запам'ятався нічим. Матч Південна Корея — Росія був одним із найнудніших на Мундіалі. Аби глядачі не сумували, російський голкіпер Акінфєєв повторив “подвиг” свого попередника Філімонова. Той закинув колись м'яч у свої ворота після удару нашого Андрія Шевченка, а Акінфєєв не втримав “круглого”, випустивши його за лінію воріт після далеко не смертельного пострілу футболіста з Південної Кореї... Підсумкова нічия залишила шанси на вихід із групи Н обом командам.
Після розгрому, якого Португалія зазнала у матчі проти Німеччини, володарю “Золотого м'яча ФІФА” Криштіану Роналду, аби зберегти обличчя, треба накидати по кілька голів Гані та Штатам. Зробити це буде вкрай складно. Один у полі навіть Роналду не воїн, а з партнерами проблеми. Дискваліфікований Пепе, травмовані Алмейда і Коентрау, який на Мундіалі вже не зіграє... До того ж, своєю грою Гана і США довели, що група G — — справді “група смерті”. Ці симпатичні збірні готові добити пораненого португальського звіра. Який, звичайно, ще буде кусатися...
Хто приємно здивував, так це Мексика. Хоробрі “ацтеки” на рівних протистояли зірковій Бразилії — і вистояли. Так, у господарів чемпіонату моментів було більше (мексиканців виручив їхній голкіпер Очоа, що зробив кілька суперсейвів), але й Мексика “автобус” біля свого штрафного не будувала. “Ацтеки” застосовували пресинг, сміливо йшли в атаку і теж мали кілька нагод для взяття воріт “пентакампеонів”. У підсумку — справедлива нічия. Бразильська преса критикує “канаріньос”, але радше для проформи. З групи Бразилія вийде, певний прогрес у грі команди є.

Схожі новини