Передплата 2024 «Добра кухня»

Анька-диверсантка

Колишніх “регіоналів”, як і колишніх агентів КГБ, не буває. “Регіонал” — це стан душі.

Хоча про яку душу я говорю. Якщо політик в якийсь момент вирішив стати членом цієї партії, точніше, угруповання, то душу і совість він, мабуть, одразу здає своїм партійним босам як заставу... Вочевидь, Віктор Федорович, тікаючи до Москви, прихопив з собою совість усіх “регіоналів”, яку ті здали на зберігання. І тепер там нею торгує. Тільки цим можна пояснити гидотну поведінку більшості його колишніх та теперішніх соратників, яким час від часу дає команду “фас”.

Депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман на четверговому засіданні заявила, що фракція «Свобода» закликала «розстрілювати за російську мову». Лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок, обурений такою нахабною брехнею, попросив видалити Герман із сесійної зали.

На жаль, за це рішення проголосувало лише 137 нардепів. І пані Герман із задоволеною фізіономією, з почуттям виконаного обов’язку чи, радше, завдання, залишилася у своєму кріслі.

Не важко спрогнозувати, що її виступ буде центральним у всіх вечірніх випусках новин російських телеканалів, а пані Герман на один вечір стане “зіркою” телеекрана. Мабуть, для цього і зачіску не полінувалася зробити... Який чудовий “пас” для російських пропагандистів! Це ж, мовляв, не якась вигадка, а сама пані депутат у стінах парламенту такі речі озвучує!

Виступ Герман — це класика інформаційної диверсії.

“Те, що дозволила собі Ганна Герман сьогодні в залі своєю заявою, це однозначно спрямовано на розпалювання національної ворожнечі, — заявив в.о. голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв. — У нас немає сумніву, що вона зробила цю заяву, щоб увечері всі російські канали показали саме цю заяву, хоча «Свобода» ніколи не робила її!”.

Щоразу, коли наші політики роблять якісь ниці та підлі речі, обурюєшся, хоча вже мав би виробитися стійкий імунітет. Що думають українці про Ганну Герман, вона, мабуть, знає. Принаймні здогадується. Як на мене, загальну думку дуже влучно висловив відомий дипломат Богдан Яременко: “Ганна — це один з наймерзенніших прикладів переродження і виродження. Людина, українка, походженням з Західної України, яка розповідає про симпатії її родини визвольному руху, служить тим, хто фізично винищував українських повстанців. Їй все одно звідки і від кого брати гроші, аби більше. Їй все одно, що говорити, аби за це багато платили. Кількість матеріальних благ є для неї мірилом життєвого успіху і значущості людини. Власне тому їй добре працювалося з донецькими...”.

А тепер, мабуть, добре працюється з московськими?..

Схожі новини