Передплата 2024 «Добрий господар»

Говорильнею на «круглому столі» сепаратистів та терористів не зупиниш

Кого ми намагаємося обдурити, проводячи “круглі столи”? Невже влада справді щиро вважає, що ось такі представницькі зібрання різношерстої публіки на щось чи на когось можуть вплинути?

Кому потрібні оці “бла-бла” з серйозним виразом обличчя у той час, коли російські диверсанти та проплачена Януковичем донецька гопота, якій дали зброю та наркотики, виконують чітко поставлені перед ними завдання? Шляки трафляють, коли дивлюся по телевізору так званий “загальноукраїнський круглий стіл національної єдності”. “Єдності” з ким? З тими відморозками, які катують українських патріотів, вбивають наших військових, викрадають людей, знущаються з них, а потім відпускають за викуп? “Єдності” з тими, у кого руки по лікоть у крові? Кому потрібна ця профанація, яка лише краде у представників влади час, який потрібен для ухвалення справді ефективних, а головне, рішучих та професійних рішень? Коефіцієнт корисної дії отого стрясання повітря — нульовий. Якщо не мінусовий. Бо якогось милого на “круглий стіл” запрошують таких одіозних діячів, як Шуфрич, Єфремов, Левченко, які лишень черговий раз озвучують директиви Кремля. Єдина їхня вимога — зупинити АТО. Про озброєних до зубів сепаратистів та терористів вони не згадують, а якщо і згадують, то називають їх “мирним населенням”. Добре, хоч Симоненка не запросили, який би вкотре розповів, як українські військові вбивають “мирних людей”!

Садомазохістська влада, запрошуючи відкритих ворогів України, які вже перестали маскуватися, на так звані круглі столи, робить насамперед собі ведмежу послугу, бо зайвий раз дає цим моральним виродкам трибуну. Для чого?! Вам забракло їхніх цинічних виступів з трибуни парламенту? Місце цих регіональних негідників, які розграбували країну, а тепер, відробляючи “30 срібняків”, допомагають Путіну цю країну розвалити та знищити (бо їм вона вже не дістанеться), не на трибуні Верховної Ради і не за “круглими столами”, а у в’язниці. Пожиттєво! І саме цим мала би зайнятися влада, а не діалоги з ними вести!

Згадаймо “круглі столи” під час Майдану. Багато від них було користі? Проводячи їх, Янукович лише затягував час, намагався задурити опозицію, відвернути увагу Майдану від рішучих дій. Нині відбувається те саме. Так звані легітимні представники східних регіонів, зокрема губернатор Донецької області олігарх Сергій Тарута, розповідає байки про “проблеми сходу”, які, мовляв, влада має вирішувати. Які такі проблеми мають східні регіони України, яких, наприклад, не мають львів’яни, кияни чи вінничани? Втратили, бідолахи, Віктора Федоровича, який тримав їх у вузді? У всіх нас є спільні проблеми. Це ослаблена, пограбована кланом Януковича країна, яку роз’їдає зсередини корупція. Це безнадійно хворий на войовничий шовінізм сусід, який панічно боїться, що Україна може стати успішною державою, тому пускає сюди свої метастази.

А ми, як діти малі, бавимось у “круглі столи”, переливаємо з пустого в порожнє і намагаємося вести псевдодискусії про “національну єдність” з тими, хто кровно зацікавлений у дестабілізації ситуації.