Передплата 2024 «Добрий господар»

Бандити, які катують і вбивають людей, - мирний “народ”?

"Це не гостра фаза, це каральна операція, — заявив президент Росії. — Вона матиме наслідки для людей, які приймають ці рішення, у тому числі для міждержавних відносин".
Не промовчав і глава російського МЗС. Сергій Лавров, згадавши про “женевські домовленості” (які Росія навіть не думає виконувати!), зауважив: “Використання армії, та ще й з опорою на радикал-націоналістів, проти народу є абсолютно неприйнятною формою насильства. Це злочинне рішення". Тобто озброєних бандитів, які захопили адмінбудівлі, тероризують ромів і євреїв, катують і вбивають людей, які не хочуть плясати під їхню дудку, пан Лавров вважає “народом”? Власне, він це підтвердив: "Їх обізвали терористами і оголосили початок контртерористичної операції з використанням армії проти цивільного населення".
Політичний зліт Володимира Путіна розпочався саме з АТО — у Чечні. Тодішній прем'єр-міністр РФ пообіцяв “мочити” терористів навіть “у сортирі”. Разом із терористами в Чечні загинули тоді тисячі цивільних, але хто б на це зважав... Що це, як не подвійні стандарти? Якщо російський уряд бореться проти чеченських сепаратистів, то вони “терористи”. А якщо український уряд бореться (не до порівняння м'якшими методами й засобами!) проти сепаратистів донецьких і луганських, то вони вже “народ” і “мирні люди”.
А може, Путін і Лавров так перейнялися цим “народом”, тому що прекрасно знають — у східних областях України діють російські військові? Поки не одержали по заслугах, треба українських силовиків зупинити... "Це некоректно — звинувачувати Росію, що ми втручаємося в те, що відбувається на сході України, не пред'являючи фактів", — бідкається Лавров. Та фактів цих уже — хоч греблю гати! Уже весь світ визнав, що бандитами-сепаратистами на Донеччині й Луганщині керують російські спецназівці, — тільки Лавров це заперечує. Путін також казав, що “зелені чоловічки” у Криму — не його підлеглі. Але згодом визнав, що ці російські військові допомагали “вільному волевиявленню” на так званому референдумі... “На сході України присутні підрозділи спецпризначення Російської Федерації”, — визнав депутат Державної Думи РФ Ілля Пономарьов. Чуєте, пане Лавров? (Хоча для Лаврова, напевно, цей Пономарьов — не авторитет. Адже цей “зрадник” — єдиний депутат Думи, що голосував проти приєднання Криму до Росії).
... Словесною критикою української антитерористичної операції Кремль не обмежився. “У прикордонних із Україною районах розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів”, — повідомив у четвер міністр оборони Росії Сергій Шойгу. За його словами, в Україні треба “зупинити військову машину”... Не виключено, що саме реальна загроза російського вторгнення змусила наших силовиків призупинити у четвер в Слов'янську АТО, яка нарешті почала приносити перші результати...

Схожі новини