Передплата 2024 «Добра кухня»

«Регіонали» знову хочуть розвести владу як котят

Шановна владо (поки що шановна), чи ти здуріла?! З ким збираєшся укладати “меморандум злагоди”? З Партією регіонів, яка безбожно нищила і грабувала Україну? Яка зневажала все українське, переслідувала політичних опонентів, сіяла ворожнечу між українцями.

Це з її легкої руки українських патріотів, а потім і всіх, хто розмовляє українською мовою чи просто виступає проти режиму Януковича, почали обзивати фашистами. Забули про “антифашистські мітинги”, куди “регіонали” під погрозами звільнень зганяли бюджетників та комунальників? Партія регіонів завжди працювала на підтанцьовці у Путіна. Це проти неї повстав Майдан! Її місце — на смітнику української історії. І раптом влада, перелякавшись труднощів та нових викликів, безпорадно і безвольно йде на поводі цієї “п’ятої колони”, відвертих ворогів української держави.

Невже забули, чим свого часу закінчились загравання Ющенка з Януковичем, коли підписували ганебний “універсал національної єдності”? Ющенко реанімував “політичний труп” Януковича, який на другий день після помпезного підписання цього універсалу плювати хотів на всі домовленості. Сьогодні Турчинов наступає на граблі Ющенка. Невже не розуміє усієї фальшивості нинішньої риторики Партії регіонів, яка відверто працює за кремлівськими сценаріями. Чого тоді розмінюватися на дріб’язок, підписуйте меморандум прямо з Путіним і віддавайте частину суверенітету. Адже вимоги “регіоналів” про амністію сепаратистам, другу державну мову, так звану децентралізацію — це і є спроба ослабити Україну зсередини. Саме цього Путін і добивається. Спочатку Україну ослабити, розбалансувати, розчленувати, а потім знищити.

«У цьому меморандумі ми пропонуємо викласти головні пункти, щоб заспокоїти людей на сході. Це децентралізація влади — не призначення керівників на місцях, а обрання їх відповідними обласними чи районними радами; бюджетна самостійність регіонів; надання російській мові статусу другої державної», — заявив “Українській правді” один з “регіоналів”. Хочеться одразу запитати: а кого Партія регіонів буде “заспокоювати”? “Зелених чоловічків” Путіна? Кого вони дурять? А так звана децентралізація влади за версією “регіоналів” — це та сама федералізація, тільки іншими словами. Вони її хочуть протягнути не лише на догоду Путіну, а й у власних меркантильних інтересах, щоб надалі збагачуватися за рахунок бюджету. Тільки тепер місцевого. Поки знову до столичних владних кабінетів не доберуться.

Це ж очевидно, що “під шумок” російської агресії, спекулюючи на начебто протестних настроях на сході, вони банально хочуть виторгувати собі індульгенцію та повернути вчорашні позиції і впливи. А заяви про те, що вони, мовляв, за єдність країни — це звичайне блюзнірство, замилювання очей, така собі недолуга спроба приспати пильність влади.

На з’їзді “регіоналів” Олена Бондаренко казала, що «протестувальники в Донецькій області тримають на плечах Партію регіонів». Відтак “регіонали”, по суті, солідаризувалися з сепаратистами та терористами. Відтак будь-які спроби «шукати порозуміння з Партією регіонів» — це зрада! З ними має бути розмова коротка: підтримуєте сепаратистів — ваше місце там, де і сепаратистів — у в’язниці, а не за столом переговорів.

Схожі новини