Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після Блохіна

Президент клубу Ігор Суркіс виконав побажання Блохіна щодо кадрового підсилення, але команда так і не заграла. Маючи потенційно найсильніший склад у лізі, “Динамо” не змогло обіграти у Львові молоді “Карпати”. І було безпорадним у домашньому матчі з “Шахтарем”... Шанси на “золото” чи “срібло” “Динамо” цього сезону практично втратило. Тож Суркіс Блохіна звільнив — “через відсутність спортивних результатів”.
Що далі? Раніше президент “Динамо” заявляв, що після Блохіна на тренерський місток команди прийде закордонний фахівець. Причому, підкреслював Суркіс, не російськомовний... Але зараз про іноземця як наставника “Динамо” вже не йдеться. До кінця сезону “Динамо” виступатиме під керівництвом тренера клубу Сергія Реброва. Якщо той впорається, каже Суркіс, залишиться головним тренером. Якщо ж гра “Динамо” за Реброва не покращиться, то столичний клуб очолить Роман Григорчук — теперішній наставник “Чорноморця”.
Відмова від планів запросити в “Динамо” тренера-іноземця зрозуміла. “Буржуй” нині в Україну не поїде, злякається можливої війни і загальної невизначеності. Не знаємо навіть, скільки команд гратимуть у Прем'єр-лізі наступного сезону... Трохи шкода, що в “Динамо” не буде тренера-іноземця. Було б цікаво подивитися, що він зможе там зробити. (Як не крути, а найуспішнішими клубними наставниками нашої Прем'єр-ліги є саме закордонні фахівці, Мірча Луческу і Хуанде Рамос). З іншого боку, вітчизняні тренери отримають нарешті можливість для самореалізації.
Ребров цілком може впоратися. Мені чомусь здається, що розумний і виважений Ребров як тренер на голову вищий від хамовитого Блохіна... Не викликає заперечень і кандидатура Григорчука. Тим більше, цей фахівець раніше говорив про свою зацікавленість у роботі з “Динамо”. Без роботи зараз іще один талановитий український тренер — екс-наставник “Металіста” Мирон Маркевич. Він також не проти випробувати себе на берегах Дніпра... Одне слово, Суркіс має з кого вибирати.
А Блохіну зараз треба відпочити. І подумати, чи варто продовжувати тренерську кар'єру. Зрештою, до футбольної історії Блохін уже увійшов — як один із великих гравців. Далеко не всі з яких були великими тренерами...