Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ліверпуль» міг стати для нас «Міланом»...

Пам’ятаєте, як ми всі дружно переживали за “Мілан”? Симпатії мільйонів українських футбольних уболівальників до “россо-нері” пояснювалися просто: у “Мілані” грав Андрій Шевченко. Саме у червоно-чорній футболці наш Шева підкорив Європу, і ми мимоволі відчували причетність до його тріумфу.

“Українським” клубом мав усі шанси стати англійський “Ліверпуль”. Іще б трохи, і ми б заспівали You’ll never walk alone — легендарну пісню “червоних” фанів”. Півзахисник дніпропетровського “Дніпра” і збірної України Євген Коноплянка вже, здавалося, перейшов у “Ліверпуль”... Але щось в останню мить не “зрослося”. Що саме? Про це, підозрюю, ми не дізнаємося ніколи. Виконавчий директор “Дніпра” Андрій Русол розповів, що “Ліверпуль” просто не встиг переказати прописані у контракті Євгена 15 мільйонів євро “відступних” до закриття трансферного “вікна”. Журналісти ж Liverpool Echo стверджують, що бачили документ, який підтверджує цей переказ, і що гроші мали б надійти вчасно... За версією англійців, трансфер Коноплянки в останню мить заблокував власник “Дніпра” Ігор Коломойський. У Дніпропетровську це категорично заперечують...

У “Ліверпулі” начебто не ставлять хрест на придбанні Коноплянки. Можливо, кажуть, повернемося до цієї теми влітку... Але повірити в це складно. По-перше, припускаю, від невдалих переговорів на берегах Дніпра в англійців залишилися не дуже приємні спогади. Знову у це влазити “Ліверпуль” не захоче... А по-друге, влітку 2014-го у Бразилії відбудеться футбольний Мундіаль. Збірної України і Коноплянки там не буде, а купа півзахисників із інших збірних — будуть. Тож агенти “Ліверпуля” напевно підберуть когось з них на те місце, куди “сватали” нашого Женю.

Шкода, що пісня You’ll nеver walk alone так і не стала нашою. Коноплянка молодець, тримається, каже, життя на цьому не закінчується. Однак у глибині душі Євген розуміє, що такого шансу може більше не бути... Крім Коноплянки, втратили також українські вболівальники. Узимку, коли наш чемпіонат на канікулах, дивилися б англійську Прем’єр-лігу. “Ліверпуль” став би нам рідним, як колись “Мілан”...

Найбільша ж халепа в тому, що Коноплянка так і не дізнається, чого він насправді вартий як футболіст. Англія, як лакмусовий папірець, відразу б показала Євгенові його реальний рівень. Коноплянка зрозумів би, як багато ще йому треба працювати, аби стати справді великим гравцем. Знайшов би Женя в собі сили, аби “пахати”, — і невдовзі ми мали би нового Шеву. Котрий допоміг би нашій збірній перемагати не тільки Польщу й Чорногорію, а й Англію з Францією.

Схожі новини